Játszótér

2020.02.18. 15:00

Veszélyessé vált játékok

A városgazda azt ígéri, rövidesen felújítja a sportcsarnok előtti játszóteret.

Tajthy Ákos

Fotó: Ádám János

Balesetveszélyes a népkerti játszótér – hívta fel a figyelmet levelében egyik olvasónk.

„A játszóeszközök siralmas állapotban vannak. Jön a tavasz, itt mindig sokan vannak, fel kellene a játékokat újítani, még mielőtt baleset történik” – írta.

Hétfőn a Népkert felé vettük az irányt, bár elsőre nem volt egyértelmű, pontosan melyik játszótérre gondolt az olvasó, hiszen van több is. A sportcsarnok elé érve azonban egyértelmű lett. A tíz-tizenkét éve átadott játszótér tényleg rémisztő állapotokat mutat: a fafelületek kopottak, itt-ott szálkásak, és a fémeszközökre is ráférne a festék, már ahol nem a csere.

– Az a nagyobb csúszda el van repedve, a kis unokám vette észre. Az eszközök többsége még működik, de már tényleg nagyon rozoga a játszótér – mondta egy idősebb úr. A hibára felhívtuk a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. figyelmét is, amely érdeklődésünkre úgy reagált: a játszótér balesetveszélyes elemeit soron kívül leszerelik és javíttatják, a szükséges pót­alkatrészeket megrendelik, és betervezik a játszótér felújítását is.

(A borítóképen: Rossz állapotban van a népkerti játszótér)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában