Helyi közélet

2010.06.24. 13:51

Nézőpont: Amikor bezár az ovi

<p><em>Vita kerekedett az óvodák nyári bezárása körül</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete.</strong></p>

Ahogy olvasom a Magyarországi Szülők Országos Egyesületének, másik oldalról a Pedagógusok Szakszervezetének felsorakoztatott érveit és ellenérveit, arra a következtetésre jutottam, hogy mindkét álláspontban van némi igazság. Én persze csak szülőként tudom megítélni az ügyet (bár gyermekeim rég kinőttek az óvodáskorból).

Tapasztalataim szerint az ovik egyhónapos nyári bezárása valóban gondot okoz a szülők egy részének. Azoknak, akiknek van munkahelyük, méghozzá olyan, amelyik nincs tekintettel arra, hogy az óvodában éppen mi történik. Viszont a gyerekeknek is szükségük van (lenne) egy kis nyári vakációra. Amikor reggel kicsit tovább alhatnak, amikor a szülőkkel, testvérekkel vagy a nagyival töltik a napokat. Együtt kirándulnak, nyaralnak vagy csak otthon maradnak, de van idő egymásra, nem kell rohanni sehová. És bár igaz, hogy amikor bezár az ovi, akkor egy másik ügyeletben van, de azért annak kisgyereknek, aki hosszú hetekig, hónapokig szokott be a saját csoportjába, nem igazán ideális egy új óvoda, új óvó nénivel, új gyerekekkel.

- Hegyi Erika -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában