Tűz a miskolci Minorita templomban – Adománygyűjtés a helyreállításra

Tűz a miskolci Minorita templomban - Adománygyűjtés a helyreállításra
Tűz a miskolci Minorita templomban - Adománygyűjtés a helyreállításra
Miskolc – A templom takarítását csak speciális eszközökkel szabad elvégezni erre szakosodott szakemberek irányítása mellett.

2015. augusztus 10-én délelőtt tűz volt a miskolci Minorita templomban. A tüzet a sekrestye közelében lévő irodában található fénymásológép meghibásodása okozta. A percek alatt lángra gyúló szobában keletkezett sűrű korom vastagon elborította a sekrestyét, a kolostor folyosójának egy részét, és beszennyezte a templom belső részét. Szennyeződés található a padokon, a szobrokon, a freskókon, a falakon, a festményeken, a fő- és mellékoltárokon, valamint az orgonán is. A kár felmérése jelenleg is tart, a kárelhárítást a napokban kezdik el. A templom takarítását csak speciális eszközökkel szabad elvégezni erre szakosodott szakemberek irányítása mellett.

A Minorita templom közössége kéri és várja a jó szándékú emberek anyagi támogatását, hogy ezt a szép barokk épületet mihamarabb visszakaphassák az ott imádkozó és szentmisére járó emberek, és gyönyörködhessenek benne azok a látogatók, akik különböző településekről, országokból városunkba érkeznek. A Minorita templomban szolgáló szerzetesek és az egyházközség tagjai nagyon számítanak a miskolciak és a környékbeliek összefogására és segítségére, és szeretettel megköszönnek minden adományt. A kár helyrehozatalára szánt adományokat a Minorita Plébánia irodájában lehet befizetni (3525 Miskolc, Hősök tere 5.).

ÉM


Tűz a miskolci Minorita templomban

Miskolc – A miskolci minorita plébánián – a Hősök terénél – keletkezett tűz hétfőn délelőtt. tovább »
hirdetés
hirdet�s