boon-sportoldal

2013.01.24. 18:08

Sikeres és eseménydús év után

Ózd - Ezzel a versennyel Ózd újból visszakerült az XCO szakág vérkeringésébe.

Ózd - Ezzel a versennyel Ózd újból visszakerült az XCO szakág vérkeringésébe.Emlékezetes és nagyon hosszú év áll az egyesületünk tagjai mögött - értékel Frőlich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke. Az eddig szokásokat a tavalyi évben sem törtük meg, így az ország szinte minden pontján Debrecentől – Veszprémig megtalálható volt ÓKE versenyző egy-egy verseny rajtvonalánál - jelzi. A hazai megmérettetések mellett Romániában és Szlovákiában is letették névjegyüket az ÓKE-s srácok. Ám az aktív versenyzés mellett az egyesület két saját rendezésű és egy társrendezőként szerepet vállaló országos verseny megrendezésével is büszkélkedhet. Fontos megemlíteni, hogy elsőként augusztus 26-án került sor az I. Ózd Kupa néven fémjelzett olimpiai cross Magyar Kupa futamra, ahol az ország legjobb hegyikerekesei mérkőzhettek meg egymással - hangsúlyozza az elnök. Ezzel a rendezéssel Ózd újból visszakerült az XCO szakág vérkeringésébe, aminek remélhetőleg az elkövetkezendőkben is lesz folytatása.

Triatlon és SuperCross

Remekül sikerült a II. Ózdi Triatlon verseny, amelynek lebonyolításában szintén kivették részüket tagjaik. Az év megkoronázása a november 4-i III. SuperCross sorozat 2. fordulójával az Ózd Kupával történt, ahol hazai viszonylatban is elismerésre méltó indulói létszám összesen 116 versenyző állt rajthoz. A legjobb eredményeikről: Bódán Zsófiának köszönhetően újabb Maraton Magyar Bajnoki címmel és egy XCO bajnoki ezüst éremmel gazdagodtak, aki a Top Maraton sorozatban és a Maraton Magyar Kupában is elhozta az összetett győzelmet. Rajta kívül még Farkas Józsefnek és Frölich Tamásnak sikerült a Top Maraton első helyének elhódítása. De Kovács István sem tétlenkedett, aki 13 dobogós helyezésével és a 2012/13-as III. SuperCross sorozat Master1-es kategóriájának összetett 3. helyezésével jócskán hozzájárult az egyesület sikereihez.

Szeretnénk köszönetet mondani Ózd önkormányzatának és sportbizottságának, hogy 2012-ben is bizalmat szavaztak és segítették munkánkat - fogalmazta meg az elnök.


Adatok 2012-ből

43 versenyen 56 dobogós helyezés

26 győzelem 14 ezüstérem 16 bronzérem


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!