Tündérszépek 2021

2021.02.03. 19:00

Dús szempillák, cicás szemek

Bár extrém szempillákat is lehet építeni, de a szakember a mértéktartást ajánlja.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ki ne szeretne hosszú és dús szempillákat? Ha a természet nem adott ilyet, ma már van rá lehetőség, hogy épített műszempillával tegyük még bájosabbá arcunkat, karakteresebbé szemünket. A legjobb, ha szempilla­stylisthoz fordulunk, mert ők otthon vannak a szempillaépítés tudományában, ismerik a legújabb trendeket, és tanácsot tudnak adni a hölgyeknek, kinek milyen pillát érdemes választania.

Sűrűség és hosszúság

Ilyen szakember Tóth Eszter kozmetikus is, aki Miskolcon dolgozik. Őt kértük meg, avasson be a szempillák tudományának világába. Mint mondta, a szempilla sűrűségét az határozza meg, hogy az eredeti szempillára hány műszálat ragasztanak. 1D-től 10D-ig terjed a lehetőség, ő általában 6D-ig épít. A legesztétikusabb azonban a 3-4, azaz a light volume, a vendégei is általában ezt kérik. Sűrű, de természetes hatású szempillákat jelent.

Meghatározó a pillák hossza is. A műszempilla hossza attól is függ, hogy milyen hosszú az eredeti. A leghosszabb 13 milliméter, a legrövidebb 6-7 milliméter. A 13 milliméteres csak annak ajánlott, akinek nagyon erős az eredeti pillája. Leggyakrabban a 10-12 milliméteressel dolgoznak a stylistok, de mindig 6-7 milliméteressel kezdik. A szempilla nem mindenhol egyforma hosszú, a belső szemzugban a legrövidebb.

Szín és forma

A szempilla általában fekete, de gyakran kérnek a vendégek színátmenetest, ez az úgynevezett ombre-szempilla. Például feketéből indul, és a vége piros, lila vagy kék, de tulajdonképpen bármilyen színű lehet. A leggyakrabban a kéket kérik, de érdemes figyelembe venni a szem színét, és hogy az illetőnek mi áll jól, hívta fel a figyelmet Eszter.

– A szempilla formájának kiválasztásakor is főleg erre kell figyelni. A választék gazdag, van természetes hatású, és vannak különböző effektek, mint a natural, a fox, a squirrel, az oval, a doll, az eyeliner és a Kim Kardashian. Utóbbi a legújabb forma. A legtöbb vendég a cicás (cat eye) szempillát kéri, vagy az extrémebb Kim Kardashiant – sorolta Eszter.

Természetesen

Ha valaki szépségversenyre készül, mint például az országos Tündérszépek versenyre, akkor milyen szempilla ajánlható neki? – kérdeztük a szakembertől. Jelezte, a 2-4D sűrűséget javasolja, mert az extrém sűrű pillák túlzásnak tűnhetnek. A szépségversenyeken is inkább a természetesség a nyerő. A pilla legideálisabb formája pedig sok mindentől függ. Például hogy milyen az illető szemformája, a szeme mérete, és hogy közel vagy távol ülő szemei vannak-e, mert a szempillával ezt is lehet korrigálni. Így alakítható ki az arányos és esztétikus arc. Eszter semmiképpen nem ajánlja azt a formát, ami mindenütt egyforma hosszú, hiszen a valódi szempilla sem ilyen. Ráadásul kárt okoz a saját pillákban, mert a szemzug közelében rövidebbek és gyengébbek a szálak. A rossz méretválasztás is stílusvétség lehet, a túl hosszú és túl vastag szempillák természetellenesek.

– Miután hazamegyünk a szalonból, az új szempillánkra nagyon kell vigyázni, mivel a ragasztó teljes kötési ideje 48 óra. Két napig tehát a pillákat ne érje víz, gőz, pára, olajos krém vagy lemosó, és szoláriumba se menjünk! Nem szabad a szempillát dörzsölgetni és tépkedni, mert erre is van példa. A szempillasampon és -ecset mellett van szempillafésű, amit minden vendégnek adok. Otthon szempillaecset és -fésű, valamint szempillasampon segítségével tudjuk ápolni a pillánkat. Viszont ne használjunk szemhéjtust és szempillaspirált! – figyelmeztetett Eszter.

(A borítóképen: Precíz tudást igényel a műszempilla felépítése)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!