Edelény

2019.11.05. 21:00

A fiatalok helyben tartásáért

Lakást és támogatást is kapnak a párok a városban.

Horváth Imre

A megyéből sikeresen pályázó három település egyike Edelény, ahol az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósul az Esély otthon program. A projekt lényege, hogy fiatalok felújított, berendezett lakásokhoz jutnak, amelyért két évig nem kell fizetniük, és plusztámogatásokat is kapnak, így segíti a program az életkezdésüket. Edelényben az első körben 74, 18–35 év közötti munkavállaló fiatal részesül 15 hónapon keresztül havi 30-40 ezer forint összegű ösztönző támogatásban, melyért cserébe a fiatalok helyben maradást vállalnak, és önkéntes tevékenységgel segítik az önkormányzat intézményei és a helyi civil szervezetek tevékenységét. A kétszázmilliós projekt keretében eddig kilenc üresen álló ingatlant újítottak fel a városban, és rendezték be, ezekbe kilenc pár és két gyermek költözhet be.

A támogatási szerződések megkötésére a múlt hétfőn került sor, melynek keretében Molnár Oszkár polgármester tájékoztatott a pályázat céljáról, az önkormányzati fejlesztésekről, a fiatalok pedig megismerkedhettek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában