Tokaj hírei

2018.09.12. 14:34

Harmincéves barátság

Tokaj - A kapcsolat nemcsak Tokaj, de Magyarország életében is példa­mutató volt.

Tokaj - A kapcsolat nemcsak Tokaj, de Magyarország életében is példa­mutató volt.

Testvérvárosi kapcsolatának harmincéves évfordulóját ünnepelte Tokaj és Oestrich-Winkel a Rajna-menti településen. Hegyalja fővárosából Posta György polgármester vezetésével vett részt delegáció az ünnepi alkalmon.

A három évtizedes kapcsolat nemcsak Tokaj, de Magyarország életében is példamutató volt, akkoriban merész lépésnek számított egy vasfüggönyön túli barátság. Az Oestrich-Winkellel való testvérvárosi szerződést a két akkori polgármester, Májer János és Klaus Frietch írták alá. A két aktív mellett az azóta már nyugalmazott városvezetők is részt vettek az ünnepségen.

A szoros barátság a mai napig tart, a német és a magyar baráti társaság tagjai évente meglátogatják egymást. Az idei, ünnepi alkalomra negyvenfős delegáció utazott Tokajból. A négynapos, gazdag program zárásaként dísz­vacsorát tartottak, ahol az évforduló tiszteletére a német fél egy gránittáblát kapott Tokajtól, „cserébe” az oestrich-winkeliek pedig egy bronz­emléket adtak át, amit a testvérvárosi kapcsolatokat ápoló civil szervezet a város főterén lévő, szintén Oestrich-Winkeltől kapott Bacchus-szobor környékén helyez majd el.

ÉM-EJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!