Tokaj hírei

2017.07.23. 17:13

Hangolódnak Hegyaljára

Tokaj - A tábor egy hete alatt 11 köztéri installációt építenek a régió 7 településén.

Tokaj - A tábor egy hete alatt 11 köztéri installációt építenek a régió 7 településén.

A Tokaji Borvidék idén ünnepeli a 15. évfordulóját annak, hogy a területet az UNESCO felterjesztette a világörökségi listára kultúrtáj kategóriában. Ez az évforduló adta az apropóját annak, hogy a Hello Wood – az ország legismertebb építészeti oktatással foglalkozó stúdiója – idehozza egyhetes Építész Mustra ’17 programját. Ennek köszönhetően szombattól több tucatnyi huszonéves kreatív egyetemista ismerkedik meg a régió egyedülálló adottságaival, természeti, kulturális és épített örökségével, és építéssel tölt egy hetet a helyszínen.

Az ország összes építészképzéséről és a Magyar Képzőművészeti Egyetemről összesen 125 diák és a hazai építészeti oktatás legjavát képviselő, díjnyertes építész kapcsolódik be a Tokaji Borvidék megújulását övező közös gondolkodásba, és építenek fel a tábor egy hete alatt 11 köztéri installációt a régió 7 településén – Abaújszántón, Golopon, Mádon, Mezőzomboron, Monokon, Tállyán és Tokajban. Az oktatási program célja, hogy a fiatalok és vezetőik ráhangolódjanak a helyi jellegzetességekre – természeti, kulturális és épített örökségre, évszázados hagyományok ápolása mellett a megújulásra való törekvésére, a bor és az építészet kapcsolatára – és az Y generáció friss ötleteivel bővítsék a régió megújulásának gondolatvilágát.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!