Tokaj hírei

2017.06.12. 14:46

A külföldiek is elmentek Tokajba borokat kóstolni

Tokaj - A bor, a hagyományok és a gasztronómia találkozott a Tokaji Bornapokon.

Tokaj - A bor, a hagyományok és a gasztronómia találkozott a Tokaji Bornapokon.

A hétköznapokban is kiváló borairól híres Tokaj, de az elmúlt hétvégén még nagyobb szerepet kaptak Tokaj-Hegyalja ízletes nedűi. A hagyományokhoz híven a borvidék minőségi pincészetei kínálták jobbnál jobb boraikat a főtéren felállított faházakban, ami mellé számos helyi borász is csatlakozott a nyitott pincék programban. Nagy sikere volt a Tokaj Reneszánsz Egyesület kóstolójának, melynek keretében az egyesület tagjai sétálókóstolóra vitték az érdeklődőket.

Szeretnénk, ha nemzetközivé válna az esemény." Posta György

Jó hangulatban

A világhírű nedűk mellé pedig gasztronómiai különlegességek is társultak. A főtéri színpadon ebben az évben a jazzre helyezték a hangsúlyt a szervezők, de a más stílust kedvelők is megtalálták a nekik tetsző koncerteket. A zamatos borok, a különleges ételek és a zene mellett a művészetek egyéb ágaira is figyeltek a szervezők a Tokaji Bornapokon. Az nyitott múzeumok programon belül a Tokaji Múzeum és a Világörökségi Bormúzeum számos programmal és több kiállítással várta a vendégeket. A bornapokon rendezték meg a halászléfőző versenyt, hiszen Tokaj nemcsak a borok, de a folyók városa is. A gyerekek sem unatkoztak, színes, vidám, szórakoztató programok vártak rájuk.

Posta György, Tokaj polgármestere lapunknak elmondta: ahhoz képest, hogy az önkormányzatnak nem volt pénze a rendezvényre, nagyon jól sikerült. Ezúton is köszönetet mond a szponzoroknak és a borászoknak, akik eljöttek és támogatták a bornapokat. Hangsúlyozta: a jövőben szeretnék, ha nemzetközivé válna az esemény. Az idén a lengyel vendégek mellett holland és angol turisták is eljöttek Tokajba. Szeretnék azt is, ha a halászléfőző verseny országossá nőne. Posta György nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy vasárnap Tokaj is fogadhatta az Ifjúsági Olimpia lángját.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!