Tokaj hírei

2017.05.03. 07:55

„Megdöglesz, megdöglesz!” - Sarlóval támadta nagybátyját, aztán rálőtt

Miskolc, Tokaj - Fegyverrel támadt nagybátyjára, 12 év fegyházbüntetésre ítélték.

Miskolc, Tokaj - Fegyverrel támadt nagybátyjára, 12 év fegyházbüntetésre ítélték.

A nagybácsi és az unokaöcs között hosszabb ideje haragos viszony állt fenn. Egy napon a nagybátyja fegyvert és sarlót vett magához, majd segítségkérés ürügyével Tokajba, egy gyümölcsösbe hívta rokonát. Ott aztán a sarlóval próbálta el tenni láb alól unokaöccsét. Miután a sarló eltörött, a megtámadott menekülni próbált.

„Megdöglesz, megdöglesz!”

A támadó utolérte, elővette engedély nélkül tartott lőfegyverét, és azzal a sértett felé lőtt, majd még két alkalommal rálőtt, egyik esetben közvetlen közelről a fején találta el. A lövések után a sértett felállt, elindult az országút felé, ahol egy arra közlekedő autó vezetőjétől kért segítséget. A nagybácsi, miközben megpróbálta eltenni láb alól rokonát, ezt kiabálta: „Megdöglesz, megdöglesz!”

Irány az ítélőtábla

A törvényszék a vádlottat „előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette” miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság rendelkezett a vádlott előzetes letartóztatásáról és kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és a védője felmentés érdekében fellebbeztek. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!