Friss hírek

2008.11.08. 07:36

Az orvosi kamara a szakminisztert is várja a mai nagygyűlésére

<p>A Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Orvosok Szövetsége újabb nagygyűlést tart szombaton a fővárosi Körcsarnokban. Az eseményre meghívták az egészségügyi minisztert is, aki a legutóbbi fórumon nem vett részt. Az orvosok az érdekérvényesítésről, a humánerő helyzetről és a beharangozott egészségügyi bércsökkentésről kívánnak egyeztetni.</p>

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) legutóbbi, egy hónappal ezelőtti nagygyűlésén 30 százalékos béremelést követeltek jövő januártól. Akkor - bár meghívták - nem ment el a szakminiszter. Az orvosok továbbra is fontosnak tartják, hogy törvényileg szabályozzák a következő évekre az ágazat bérfelzárkóztatását. Jelenleg egy kezdő szakorvos nettó 90 ezer forintot keres, a béremelések után néhány éven belül ezt - a kamara szerint - 340-360 ezer forintra kellene emelni.

Éger István, a MOK elnöke a múlt havi nagygyűlés után elmondta: tárgyalt az egészségügyi miniszterrel, aki tíz százalékot megközelítő bérfejlesztésről beszélt. Ezt a kamara elnöke irreálisan alacsonynak nevezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!