Helyi sport

2018.01.29. 14:47

Revansot vett az MVLC a Tatabányán

Miskolc - Szombaton hazai medencében vívott bajnokit a PannErgy-Miskolci VLC pólócsapata.

Miskolc - Szombaton hazai medencében vívott bajnokit a PannErgy-Miskolci VLC pólócsapata.

A férfi vízilabda OB I 11. fordulójában a hét végén a Tatabányát fogadta a miskolci együttes, három nappal azután, hogy szerdán fizikailag és pszichésen is megterhelő nemzetközi kupaelődöntőt vívott Budapesten, a Ferencváros ellen. A csapatkapitány, Misic dobta az első gólt a vendégeknek, akik egy gyengécske csavarással mutatkoztak be (1-0). A meccs első kapufáját ugyan Francsics érte el, de összességében ebben az MVLC volt a jobb, vagy a kevésbé szerencsésebb, hiszen a mérkőzésen 9 alkalommal találták el a kapukeretet, vagy felül, vagy oldalt. De visszatérve az első negyedre: Fazekas szabaddobásból egalizált, aztán Halek előnyből talált be a vendéghálóba (2-1). A felvonás utolsó két percében előbb Berta lövését követően került a labda a képzeletbeli gólvonal mögé (3-1), míg a TVSE fórból szépített, Kistamás lökete után Csomát érintve jutott a játékszer a miskolci ketrecbe. (3-2). Volt még Kuzmenkónak is szava, aki messziről jól célzott (4-2).

Négyszögelés, Berta

A második menet kezdetén Vadovics kapott egy ,,kokit" a fejére Szentesitől, és volt természetesen miskolci kapufa, illetőleg Nagy Á. kihagyott helyzete, mikor Jászberényibe lőtte a labdát. Persze, hogy jött a menetrendszerű tatabányai gól, megint Szentesit kellett figyelni, ezúttal azonban remekül csavart az MVLC kapujába (4-3). Tartotta magát a vendéggárda, Máthé szabaddobásból egyenlített is (4-4), de mint később kiderült, ekkor volt utoljára döntetlen az összecsapás. Merthogy következett a PannErgy: Misic, Sánta, majd a csata addigi legszebb összjátéka után, egy Vadovics, Milicic, Kuzmenko, Berta négyszögelést követően utóbbi szerzett gólt (7-4). Még betalált Katonás és Vadovics is, így a nagyszünetben megnyugtató előnnyel vezetett a házigazda (8-5).

A harmadik negyedben Szabó B. leszerelése, valamint kihagyott hazai lövés volt a következő két történés, míg a TVSE Francsics révén értékesített egy büntetőt (8-6). A továbbra is kapaszkodni akaró látogatók Katonás ,,becsúszós" góljával 8-7-re zárkóztak, ám még mielőtt azt gondolták volna, hogy eljött az a pillanat, amire vártak, Misic kiharcolt egy kiállítást, aztán ebből ő ,,pöcizte" a labdát a vendégek kapujába (9-7). Kistamás kapott az arcához látványosan, a helyszínen lévő orvos megnézte, folytathatta a meccset. Sánta is jó formában volt ezen nap (10-7), ám Kistamás is másodszor villant meg eredményesen (10-8).

Gól, megúszás után

A befejező felvonásban Szentesi góljával fejött ismét egyre a Tatabánya (10-9), de az egyébként a meccset végig kézben tartó MVLC a mérkőzésből hátralévő 6 percben sok mindent már nem engedett ellenfelének. Ezzel szemben a miskolciaktól Berta púpuzta ki a sötét sapkások kapujának jobb oldalát, Milicic megúszást követően küldte be a játékszert a TVSE hálójába, illetve 1:11 perccel a dudaszót megelőzően Kuzmenko íratta be magának együttese tizenharmadik találatát. A borsodiak ezzel a győzelemmel visszavágtak a múlt őszi, tatabányai vereségért.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

PannErgy-Miskolci VLC – Tatabánya VSE 13-9 (4-2, 4-3, 2-3, 3-1)

Miskolc, 250 néző. V.: Vogel G., Csizmadia Zs.

PannErgy-Miskolci VLC: Csoma – Kuzmenko (2), Bowen (-), Vadovics (1), Misic (3), Milicic (1), Halek (1). Csere: Hornyák (-), Berta (3), Sánta (2), Jakab D. (-), Lukács D. (-), Nagy Á. (-). Vezetőedző: dr. Sike József.

Tatabányai VSE: Jászberényi – Szabó B. (-), Katonás (2), Francsics (1), Márkus (-), Fazekas (1), Szentesi (2). Csere: Hoppál (-), Kistamás (2), Kolarik (-), Máthé (1), Kalanovics (-), Kuncz (-). Vezetőedző: Zantleitner Tamás.

Gól/emberelőnyből: 5/11, ill. 3/6.

Gól/ötméteresből: 0, ill. 1/1.

dr. Sike József: – Küzdelmes, jó mérkőzést játszottunk. Fáradtak voltunk ugyan, de a győzelmet nem kell magyarázni. Szerettünk volna törleszteni az őszi vereségért, örülök, hogy férfias, kemény csatában sikerült.

Zantleitner Tamás: – Elismerés illeti a hazai csapatot, amely a fárasztó hétközi kupamérkőzés után is jól játszott. Úgy jöttünk Miskolcra, hogy tudtuk, nehéz lesz helytállni, és ez csak úgy sikerülhetett volna, ha teljesen hibátlanul játszunk. Ez nem jött össze, becsúszott néhány tévesztés, fölénk nőttek a pályaválasztók. Amikor feljöttünk egy gólra, akkor ők tudtak újítani, és ez döntőnek bizonyult.

A férfi vízilabda OB I alapszakasz B-csoport állása:

1. ZF-Eger 10 10 - - 130-52 30

2. A-Híd OSC-Újbuda 11 9 - 2 125-67 27

3. PannErgy-Miskolci VC 11 7 1 3 108-76 22

4. RacioNet-Honvéd 11 5 1 5 96-94 16

5. PVSK Mecsek-Füszért 11 4 1 6 89-94 13

6. EBP Tatabánya 10 3 1 6 67-97 10

7. Metalcom-Szentes 11 3 - 8 80-112 9

8. ContiTech Szeged-Diapolo 11 - - 11 47-150 0


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!