BOON - Sport - DVTK

2016.07.26. 17:48

MLSZ - Félmillió forintra és szektorbezárásra büntették a Diósgyőrt

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - Szektorbezárásra és 500 ezer forintra megbüntette a Diósgyőri VTK-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - Szektorbezárásra és 500 ezer forintra megbüntette a Diósgyőri VTK-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden.

A testület azzal indokolta a döntést, hogy a miskolci klub az Újpest FC elleni szombati NB I-es mérkőzésen megsértette a rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, valamint szidalmazták az ellenfelet és a játékvezetőket.

A DVTK-nak a következő hazai bajnokiján a stadion X, Y és Z szektorait kell lezárnia.

"A DVTK büntetésének súlyát indokolja, hogy - szerencsére - eddig példátlan volt a magyar pályákon az a döbbenetes, alpári és tiszteletlen magatartás, amelyet a hazai szurkolók egy része a munkáját tisztességgel ellátó alapvonali játékvezetővel, Kulcsár Katalinnal szemben megengedett magának. A Magyar Labdarúgó Szövetség egyértelművé kívánja tenni, hogy a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulás teljességgel elfogadhatatlan. A DVTK által az eset után kiadott bocsánatkérő közlemény alátámasztja, hogy ezzel a diósgyőri klub is egyetért. Az MLSZ a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg" - áll a szövetség honlapjának keddi közleményében.

A diósgyőri szurkolók azért szidalmazták Kulcsárt, mert Vad II István játékvezető az ő jelzése után ítélt büntetőt az Újpestnek az első félidőben.

A fegyelmi bizottság az Újpest FC-t 400 ezer forintra büntette, mert szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet, és rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Honvéd-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a kispesti klubot ugyancsak 400 ezer forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ, amiért megsértett bizonyos rendezési előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmazták az ellenfelet és annak egyik vezetőjét, valamint a játékvezetőt, továbbá rasszista megnyilvánulásaik (huhogás) voltak.

A Mezőkövesd játékosa, Tóth Bence a piros lapja miatt egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

- MTI -


Miskolc - A diósgyőri drukkerek továbbra sem tudnak napirendre térni a DVTK - Újpest bajnoki mérkőzésen megadott sokkoló tizenegyes felett, eközben a miskolci klub közleményt adott ki.

Miskolc - Ismét hátrányból nyerve fordított és győzött 2-1-re a DVTK, így még százszázalékos.

Miskolc - Az Európa-bajnokságot övező fociláz és eufória hetek alatt elmúlt Magyarországon, egyetlen hely azonban mégiscsak maradt kis hazánkban, ahol továbbra is megőrülnek a szurkolók a csapatukért. Igen, ez nem más, mint Diósgyőr. A hely, ahol egy apró kis szikra elég a fanatikusoknak, hogy élettel töltsék meg az Andrássy úti stadiont. Utcai vonulás, látványos élőkép, elképesztő büntető, fergeteges szurkolás, győzelem és óriási fieszta. Parádés felvételek a DVTK - Újpest bajnokiról.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - Az első forduló után százszázalékos négy csapatból három a második körben is az maradt a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!