boon-sportoldal

2010.10.15. 22:23

Magabiztos győzelem a Steaua ellen

<p>Kemény mérkőzés várt a Miskolci Jegesmedvékre, hiszen a nagy küzdőnek számító Steaua Rangers látogatott a Jégcsarnokba. A Macik ezúttal esélyt sem adta a vendégeknek, és magabiztos győzelmet arattak.</p>

A mérkőzés „nulladik” félidejét megnyerték a Macik, ugyanis Dusan Sijka pénteken délelőtt sikeres állampolgári vizsgát tett, így remény van arra, hogy rövid időn belül immár a magyar játékosok sorát gyarapítsa a keretben.

A mérkőzés első harmada egy rekordgyorsaságú kiállítással kezdődött, hiszen már a 24. másodpercben a büntetőpadra ült Flueras, ám ezt az előnyt nem tudták kihasználni a Macik. A 8. percben emberelőnyben csaknem gólt kaptak a hazaiak. Korongszerzés után a szólózhatott a bukaresti csatár, de Gyenes remekül védett. Közben a Macik szolid fölényt alakítottak ki, de ezt nem sikerült gólra váltani. Kemény, férfias küzdelem folyt a pályán, a Macik sorra dolgozták ki helyzeteiket, de el is puskázták azokat, ugyanakkor a Steaua kontráiban is bene volt a gólveszély. Fél perccel a vége előtt emberhátrányban lőhetett volna gólt a Miskolc: Bonar korongszerzése és a centerezése után Bartzen lőhetett, de a kapus védett.

Öt perc alatt hármat vágtak a Macik

A második harmad 4. percben megszerezte a vezetés a Steaua. Emberelőnyben Lupascu egyedül maradt a kapu előtt és Gyenes fölött a kapuba emelt (0-1). A Jegesmedvék hajtottak, ismét szépen kidolgozták a helyzeteiket, ám befejezés nem sikerül. A 11. percben Dubek lépett meg, a védője csak szabálytalanul tudta akadályozni (ki is állították), a csatár még el tudta lőni a korongot, de az a kapuvason csattant. Ezt az előnyt már kihasználták a Macik. Bartzen a kapu mögül a kékvonalon helyezkedő Egrihez akart passzolni, a pakk azonban az egyik védő lábáról Sijka elé pattant, aki pár lépésről nem hibázott (1-1). A 15. percben egy újabb emberelőnyt használtak ki a Jegesmedvék. Waddell passzát a kapu előtt álló Rafaj lekezelte, majd nagy gólt lőtt Catrinoi kapujába (2-1). És ha egy üzlet beindul! A 16. percben szép támadás végén Bartzen passzolt Bonarhoz, a kanadai csatár 2-3 másodpercet is kivárt – figyelve a kapus mozgását – a kapu felé csúszva, majd a hálóba bombázott (3-1). A 18. percben Bartzen adott zseniális hosszú passzt Bonarnak, aki a kapusba lőtt, de mivel a védője akasztotta, mehetett is ki a büntetőpadra. A Macik ebben harmadban a kifejezetten jól, és immár végre eredményesen is játszottak és megérdemelten szereztek kétgólos vezetést.

Két gól itt, két gól ott

A Macik a harmadik harmadban kettős emberelőnybe kerültek a 4. percben, amit gyorsan gólra is váltottak. Bartzen kapott remek passzt a kapu előtt, és kapásból a hálóba lőtt (4-1). A 6. percben Yemelyanenko vesztette el a fejét, ugyanis miután kiállították, sportszerűtlen magatartásért szerzett még magának plusz 10 percet. A 10. percben Dubek kapott álompasszt, kiugrott, de szólóját Catrinoiba lőtte. A 12. percben szépített a Steaua. Emberelőnyben kipasszolták a hazaiak védelmét, és a kapu előtt egyedül hagyott Butochnov az üres kapuba lőtt (4-2). A 14. percben kettős előnyben szerzett újabb gólt a hazai csapat. Bartzen kapta a korongot a harmad felénél, és hatalmas gólt lőtt a felső sarokba (5-2). A 18. percben a hazai védők nem figyeltekPysarenkora, aki a harmad közepéről lőtt, és a korong a hálóban kötött ki (5-3).

A Jegesmedvék ezen mérkőzésen kiszolgálva a szurkolókat végig uralták a mérkőzést, és a bekapott gól után bedarálták a Steaua-t. A második és harmadik harmadban végre már a helyzeteiket is belőtték, így megérdemelten gyűjtötték be a három pontot és őrizték meg második helyüket a bajnoki tabellán.

Jegyzőkönyv 
Miskolci Jegesmedvék JSE – Steaua Rangers 5-3 (0-0, 3-1, 2-2)
 
Miskolci Jégcsarnok, 600 néző

V: Ifj. Sós, Nagy, Juhász.

Gól: Sijka, Rafaj, Bonar, Bartzen (2), ill. Lupascu, Butochnov, Pysarenko.

Kiállítás: 10 perc illetve 28 perc (+ 10 perc fegyelmi Yemelyanenko)

MJJSE: Gyenes – Saluga, Láda B., Láda P., Egri, Waddell, Bartzen, Sijka, Bonar, Dubek, Korpos, Orosz, Rafaj, Dányi, Kiss, Urbán, Gőz, Szilágyi, Duschek (k). Edző: Bob Dever.

Bob Dever: - Végig egyenletes, hullámvölgyek nélküli teljesítményt nyújtottunk a mai mérkőzésen. Végre belőttük az emberelőnyös helyzeteinket és Gyenes is jól védett. Megérdemelten győztünk egy nagyon veszélyes ellenféllel szemben

Alexe Nelu: - Először is gratulálok a Miskolcnak, jól játszottak a mai meccsen. Úgy éreztem, hogy a csapatom egy kicsit fáradt a hosszú út miatt. A hazaiak jól használták ki helyzeteiket, mi nem, és ez döntött.

H.Sz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!