Nagyvilág

2010.09.13. 10:45

10 tonna heroin-alapanyagot foglaltak le Bulgáriában

<p>10 tonna esetsav-anhidridet foglaltak le a bolgár hatóságok - jelentette be a szófiai belügyminisztérium. A vegyi anyagból négy tonna heroint lehetett volna előállítani.</p>

Az ecetsav-anhidridet tartalmazó tartályokat a bolgár-török határon találták meg egy horvát rendszámú kamionban, amely az iratok szerint papírt szállított. A járművet lefoglalták, a sofőrt pedig őrizetbe vették a határőrök. Cvetan Cvetanov bolgár belügyminiszter szerint ez a legnagyobb ilyen fogás az ország történetében. Áprilisban ugyanilyen vegyi anyagot találtak egy főváros melletti házban, de akkor "csak" nyolc tonna került elő. A mostani akcióban az amerikai drogellenes hivatal (DEA) és az Europol mellett román és magyar rendőrök is részt vettek. Bulgária a Közel-Kelet és Közép-Európa közötti kábítószer csempész útvonal egyik fontos tranzitállomása, ahol évente átlagosan egy tonna heroint foglalnak le a határokon.

- független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!