Tiszaújváros hírei

2019.01.25. 19:20

Mozgalmas második félév vár az Eötvös gimnázium tanulóira Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A leendő bálozók is kivehetik a részüket a szervezési munkálatokból.

Tiszaújváros - A leendő bálozók is kivehetik a részüket a szervezési munkálatokból.

„A mai napon viszik haza a diákok a félévi bizonyítványt, viszont ettől függetlenül sok izgalmas program vár még rájuk a tanév további részében” – mesélte Erdélyi Lajos intézmény­vezető.

A tavalyi évben a francia filmművészet került fókuszba.” Erdélyi Lajos

A legközelebbi program az Eötvös-bál lesz. Hagyományos módon minden évben egy különleges téma köré épül az est hangulata és dress­code-ja. 2019-ben a Fantázia-bál nevet viseli az esemény, az I. féléves januári hajtás után ugyanis a szervezők szeretnék, ha egy színes, mozgalmas estén ereszthetnék ki a gőzt az iskola tanulói – mondta.

„Ez egy remek formája a kikapcsolódásnak, diákoknak és pedagógusoknak egyaránt. Remélhetőleg megközelíti majd az előző évek sikerét, hiszen általában 200-250 fő szokott összegyűlni a Derkovits Kulturális Központban” – tette hozzá. A leendő bálozók is kivehetik részüket a szervezési munkálatokból, hiszen az újonnan alakult Bridge zenekar – melynek a gimnázium tanulói is tagjai – azokkal a slágerekkel szeretné megörvendeztetni a nagyérdeműt, amelyek a közösségi oldalon indított szavazás során a legtöbb voksot kapják.

Szerelem és frankofónia

A február ugyanakkor nemcsak a farsang, hanem a szerelmesek hónapja is. A Valentin-nap megihlette a gimnázium tanárait is: többéves hagyomány, hogy játékos irodalmi vetélkedőt szerveznek a diákoknak, melyen nem csupán a magyar és világirodalom szerelmi lírája, epikája, hanem valamennyi művészeti ág híres vagy hírhedt szerelmesei, történetei főszerepet kapnak – a filmtől a zenéig. Márciusban a Frankofónia nevezetű eseményre készülnek a tanulók.

„Az eseményt az Országos Frankofón Fesztiválhoz kapcsolódva szervezi a francia munkaközösség a Derkovits Kulturális Központban. Tavaly a francia filmművészet került fókuszba, az idei egyelőre meglepetés. Teával, különleges francia süteményekkel, pástétomokkal várják az érdeklődőket a tanárok és diákok egyaránt” – mondta Erdélyi Lajos.

Eötvös-napok

Az április még mozgalmasabban telik a gimnáziumban, hiszen ekkor tartják az Eötvös kulturális és sport napokat. A legtehetségesebbek színpadra állva bizonyíthatják tudásukat ének, vers-, prózamondás, hangszeres zene és tánc kategóriában. Idén a rendezvényhez kapcsolódva szervezik meg a német és francia szakos pedagógusok az Ismerd meg Svájcot! programot is, ahol egy könnyed, játékos vetélkedőn keresztül kerülhetnek közelebb az ország kultúrájához, gasztronómiájához a diákok. A rendezvénysorozat utolsó eleme pedig egy tanítás nélküli munkanap, a tanulók nagy kedvence, a Diák önkormányzati nap. Ekkor választják meg a 11.-es osztályokból az új diákigazgató. Természetesen előtte kampányolniuk kell, ami általában felébreszti bennük a versenyszellemet.

„Ezenkívül három nyertes Határtalanul! pályázatot tudhatunk magunkénak, melynek keretében partneriskoláink diákjai mind testvérvárosunkból, Rimaszombatról érkeznek majd, a mi gyerkőceink pedig megismerkedhetnek a Felvidékkel” – zárta összegzését az intézményvezető.

ÉM-EF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!