Tiszaújváros hírei

2018.02.24. 11:53

Tiszaújváros: egekben az albérlet- és lakásárak

Tiszaújváros - Nagy a munkaerőigény, a dolgozóknak pedig lakhatás kell…

Tiszaújváros - Nagy a munkaerőigény, a dolgozóknak pedig lakhatás kell…

Tiszaújvárosban már most több olyan gyár, üzem működik, amelyeknek kimeríthetetlen a munkaerőigénye. Arról is beszélnek, hogy újabb – akár többezres dolgozói létszámot igénylő – gyár betelepülése várható.

Jönnek a külföldiek

A környékről, illetve hazai forrásból lassan kielégíthetetlenné válik a tiszaújvárosi üzemek munkaerőigénye. Az már az elmúlt években is gyakorlat volt, hogy külföldről hoztak dolgozókat. Nagyon sokféle náció megfordult már az utóbbi időben a városban.

Egyik olvasónk például azt monda, hogy az utóbbi időben „nagyon sok olasz melós érkezett, tele van velük a város és a munkások miatt nagyon felment az ingatlanok ára, sőt már nem is nagyon lehet lakást, vagy házat venni Tiszaújvárosban…”

Ominózus olvasónk az olaszok kapcsán azt is mondja, hogy „a városban a pizzériások is alig bírják a forgalmat, este 10-kor, záráskor úgy kell kitessékelni a vendégeket az üzletből…”

Reális áron?

A lakáshiány egyik oka az, hogy Tiszaújvárosban aki teheti, kiadja albérletbe a lakását. Állítások szerint egy jól szituált családi ház albérleti díja akár 1300 euróra is rúghat. Egy fiatal párnak viszont esélytelen reális áron lakást venni Tiszaújvárosban.

Magát megnevezni nem akaró olvasónk szerint nemrégiben elhunyt egy férfi, másnap már a lányánál érdeklődtek, hogy az elhunyt lakását megvennék…

Körülnéztünk a tiszaújvárosi lakáspiacon, és tényleg hujjogtunk néhányszor az árak láttán. „Álmaid birodalmaként” hirdetett 64 négyzetméteres lakást találtunk 17 millió 900 ezer forintért, vagy egy 55 négyzetméteres „újszerű erkélyest” 13 millió 800 ezer forintért. Volt azért olcsóbb is, „panelprogramos” 51 négyzetméteres otthon 11 millió 300 ezerért. Az albérletárak közül néhány: 54 négyzetméter havi 120 ezerért, vagy egy a reálisak közül: 35 négyzetméter 50 ezerért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!