Tiszaújváros hírei

2017.10.04. 14:14

Korszerű megálló- és pihenőhely Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - A fejlesztés után Tiszaújváros magas szín­vonalon fogadja majd a vízitúrázókat.

Tiszaújváros - A fejlesztés után Tiszaújváros magas szín­vonalon fogadja majd a vízitúrázókat.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség mint konzorciumvezető új megállóhely felújításába kezdett a Felső-Tisza régióban. Az MKKSZ a Széchenyi 2020 programban megvalósuló, „A Felső-Tisza Víziturizmusának komplex fejlesztése” című projektje során a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület vízitúra-megállóhelyként is funkcionáló vízitelepét újítja fel bruttó 53 300 000 forintos európai uniós forrásból.

Bővülő funkciók

A tiszaújvárosi vízitúra-megállóhely rekonstrukciója során az ingatlanon található főépület felső szintjének funkciója bővül. A felújítás érinti a feljáró alatti férfi- és női vizesblokkokat, a telekterületen található faszerkezetes közösségi teret, s ezenkívül az épület külső felülete is új burkolatot kap. Az ingatlanon történő fejlesztések biztosítják, hogy az egykori strand területe újra a szabad­idős vízi sportok központjává válhasson, kulturált, a mai igényeknek megfelelő színvonalon fogadhassa a vízi­túrázókat.

Az egyesület két éve vásárolta meg a területet, és tavaly meg is kezdte az épület alsó szintjének felújítását, és a pályázatból származó 53,3 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően további fejlesztés valósulhat meg a területen. A beruházás eredményeként a vízitúrázók számára korszerű megálló- és pihenőhely létesülhet.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!