Tiszaújváros hírei

2016.07.30. 19:52

Felújítás és karbantartás Tiszaújvárosban

Tiszaújváros - Zajlik Tiszaújvárosban a nyári közterületi felújítások második üteme.

Tiszaújváros - Zajlik Tiszaújvárosban a nyári közterületi felújítások második üteme.

A munkálatok a Szederkényi út elején – a Veronika Hotel mellett – a Liszt Ferenc útig tartó bevezető­járda felújításával indultak. Az önkormányzat célja a főúttól a város irányába tartó valamennyi járda felújítása, ennek megfelelően indokolt a 35-ös út csatlakozásáig folytatni a Szederkényi úti járdafelület felújítását.

Szükséges folytatni

Tisza-part városrészben már nagyobb arányban vannak felújított út- és járdafelületek. Szükséges azonban ezt a rekonstrukciót is folytatni, mivel sok helyen felfagyott, töredezett, megsüllyedt az útburkolat kopórétege. Most a Jedlik Ányos utca burkolatán a sor, később várható a Verebély út és a bekötőút burkolatának felújítása is.

A játszóterek karbantartása folyamatos Tiszaújvárosban, de a szabványossági előírások pontos és hosszú távú betartása, valamint a minőség javítása csak teljes felújítással valósítható meg.

Négy játszótér felújítására készültek el a tervek, ezek közül a Lorántffy úti játszótér újul meg most. A másik három játszótér (Hajdú tér, Király köz, az Örösi út 18. szám mellett) felújítása a nyár végén vagy az ősz elején kezdődik.

További két helyszínen zajlanak munkálatok a második ütem részeként. A Mátyás király út 22–32. számú épületnél a parkolót, a Munkácsy út 30–40. számú épületnél a járdát és a garázsbehajtókat újítják fel, a beruházások befejezésének tervezett határideje szeptember 20.

Az idei felújítási tervben szerepel még a Béke úti és az Árkád sori, a József Attila úti járdák felújítása, valamint a református temető ravatalozójánál előtető építése.

A tervek szerint a legnagyobb „falat” a Hunyadi iskola udvarának rekonstrukciója lesz.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!