Tiszaújváros hírei

2012.05.25. 14:31

Rendes Csaba: Madridban tehet „csodát”

Bár a hét elején arról szóltak a hírek, hogy a tiszaújvárosi színeket képviselő Rendes Csaba triatlon versenyzőnek szinte teljes mértékben elszálltak a londoni olimpián való indulási esélyei, a hét második felére is maradt még izgulni valójuk a sportbarátoknak.

Bár a hét elején arról szóltak a hírek, hogy a tiszaújvárosi színeket képviselő Rendes Csaba triatlon versenyzőnek szinte teljes mértékben elszálltak a londoni olimpián való indulási esélyei, a hét második felére is maradt még izgulni valójuk a sportbarátoknak.Történt ugyanis, hogy a hétvégén, Madridban megrendezendő, az  ITU világbajnoki  sorozatához (WCS) tartozó verseny eredeti indulói közül jó néhányan, vagy azért, mert biztosan ott lehetnek az olimpián, vagy azért, mert országuknak már meg vannak az olimpikonjai, lemondták a spanyolországi szereplést. Az utolsó kvalifikációs erőpróba rajtlistájára - ranglista-helyezése alapján -  így kerülhetett fel egyetlen magyarként a TVK-Mali TK sportolója, akinek egyébként nem lett volna még egy indulási, egyben pontgyűjtési  lehetősége. Csaba számára a  cseppet sem könnyű feladat tehát adott: a világkupákhoz képest magasabb szorzójú WCS viadalon minél előkelőbb pozícióban kell zárni, méghozzá úgy, hogy lehetőleg megelőzze a nagy rivális, kiváló úszó  szlovák Richard Vargát. Maximális koncentráció, teljes erőbedobás, egy nagy adag szerencse és Rendes Csaba számára  a végső pillanatban összejöhet a sokak által hőn áhított „csoda”!

A magyar triatlonsport kedvelőinek, a sportbarátoknak is  maradt tehát feladata a hétvégére, az pedig nem más, mint, hogy május 27-én, vasárnap délután kiszurkolják a magyar férfi triatlonos kvótát!  Ott lesz Madridban  a szintén nagy küzdő Vanek Ákos, a Budaörsi TKE tavaly Tiszaújvárosban, a világkupán bronzérmes  versenyzője, aki jelenleg várólistán van, de újabb lemondások esetén ő is tagja lehet az elit mezőnynek. Ebben az esetben vasárnap  két „fiunkért” , no és  - ezt megelőzően szombaton  - a sokkal jobb helyzetben levő lányainkért,  az olimpiai indulónak számító Kovács Zsófiáért (GYÖTRI) és az erre nagyon jó eséllyel pályázó Vanek Margitért (Budaörsi TKE)  szoríthatunk!

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!