Tiszaújváros hírei

2012.05.22. 11:17

Rendes Csaba: búcsú Londontól

Tiszaújváros - Úgy tűnik nem lesz tiszaújvárosi színeket képviselő triatlonos a közelgő londoni ötkarikás játékokon.

Tiszaújváros - Úgy tűnik nem lesz tiszaújvárosi színeket képviselő triatlonos a közelgő londoni ötkarikás játékokon.A május 19-én, szombaton, a kínai Jiayuguan városában megrendezett  ITU Triatlon Prémium  Ázsia Kupa után  szinte teljes biztonsággal kijelenthető, hogy Rendes Csaba, a TVK-Mali TK sportolója nem lesz ott az idei nyári olimpia 55 tagú férfi mezőnyében.

- A kínai versenyben az előkelő hatodik helyen végzett, tiszaújvárosi színeket képviselő sportolónk  sajnos ezzel sem tudott annyi világkupa pontot gyűjteni, ami elég lett volna az utolsó lehetőség megragadásához – értékelt Lehmann Tibor, a TVK-Mali TK vezetőedzője. - Ráadásul a legnagyobb vetélytárs, a szlovák Richard Varga, aki ezt megelőzően is Csaba előtt volt a rangsorban, negyedik helyével tovább növelte előnyét. Így a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) , illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által biztosított úgynevezett „new fleg”-pozíciót,  szabad-kártyát Európából a szlovák fiú „zsebelte  be”. Ezért a kedvezményért egyébként minden földrész azon nemzetének sportolói vetélkedhettek - egy külön rangsor alapján - ahol saját jogon nem szereztek indulási jogot. Ezt a keserű helyzetet az utolsó pillanatig harcoló versenyzőnknek a legnehezebb tudomásul venni, hiszen minden sportoló álma az olimpiai részvétel. Remélem Csabi úgy dönt, hogy a július 14-15-i tiszaújvárosi világkupán , „csak azért is!”  hangulatban megpróbálja kicsit kárpótolni magát és örömet szerez a magyar közönségnek is!

Nem sikerült a „határátlépés”

- Hankó Gábor 2010-es szingapúri ifjúsági olimpiai szereplését követően nagyon bíztunk benne, hogy idén felnőtt olimpikonunk is lesz – fogalmazott dr. Márkus Gábor klubelnök. – Mindvégig reménykedtünk benne, hogy elképzelésünk megvalósul. Nem a csalódottság, vagy a szomorúság mondatja velem, de tény, hogy kevés olyan sportág van, ahol  ennyire hosszú ideig – két éven át, közel 20 versenyen  -  állandóan rendkívül magas szinten kell teljesíteni a sikeres kvalifikációhoz. Az első időszakban, 2010 végén, Csaba biztos olimpiai indulónak számított, de sajnálatos módon a 2011-es szezon nem azt hozta, amit vártunk tőle. Idén, a legnagyobb erőfeszítéseink ellenére is  csak azt tudtuk elérni, hogy a borzasztóan  sűrű mezőnyben versenyzőnk a „határra” kerüljön, onnan azonban ezúttal nem tudott továbblépni. Mivel a Csabán kívül szintén a szabad-kártyában reménykedő holland, szlovák, izraeli sportolók közül legutóbb a magyar származású szlovák Richard Varga bizonyult a legjobbnak, bármennyire is fáj, nem tehetünk mást, mint gratulálunk és sok sikert kívánunk neki Londonra!

-SZIS-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!