Tiszaújváros hírei

2012.05.09. 10:07

Kínában dőlhet el londoni indulás

Rendes Csabának, a TVK-Mali Triatlon Klub olimpiai indulásért küzdő élversenyzőjének a május 6-án, Mexikóban megrendezett világkupa-futamon nem sikerült lényegesen növelnie pontjai számát, de még van esélye Londonra.

Rendes Csabának, a TVK-Mali Triatlon Klub olimpiai indulásért küzdő élversenyzőjének a május 6-án, Mexikóban megrendezett világkupa-futamon nem sikerült lényegesen növelnie pontjai számát, de még van esélye Londonra.A Huatulco városában megrendezett vk-futamon a tiszaújvárosi színek képviselője jól úszott, így az 1500 méter után az első bollyal kezdte a 40 km-es kerékpározást, melynek végére  negyvenen depóztak egyszerre és indultak neki a 10 km-es futásra. A nagy meleggel és emelkedőkkel nehezített befejező számban közepes idő is elég lehetett volna az igazán jó eredményhez, de sajnos ez neki sem jött össze. Rendes Csaba a 31., Vanek Ákos (Budaörsi TKE) a 33., míg Tóth Tamás (Budaörsi TKE) a 39. helyen fejezte be a küzdelmet. 

Csabának még maradt esélye elérni az úgynevezett „newflag” pozíciót, mely azt jelenti, hogy a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) pontlistája alapján az a legelőkelőbb helyen jegyzett sportoló indulhat, akinek hazája nem szerzett kvótát. A londoni ötkarikás játékokra a kínai Jiayuguan városában, május 20-án megrendezendő Ázsia-kupán át vezethet az út, ahol a TVK-Mali klasszisának a mezőny legelején kellene végeznie.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!