Tiszaújváros hírei

2011.11.21. 12:56

Rendes 26. lett Aucklandben

Tiszaújváros - A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) világkupa-sorozatának múlt hétvégi, Új-zélandi felvonásán Rendes Csaba, a TVK-Mali TK sportolója bizonyult a legjobb magyar férfi versenyzőnek.

Tiszaújváros - A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) világkupa-sorozatának múlt hétvégi, Új-zélandi felvonásán Rendes Csaba, a TVK-Mali TK sportolója bizonyult a legjobb magyar férfi versenyzőnek.A londoni olimpiai kiküldetésért vívott harcban az utóbbi hetekben kissé hátracsúszott sportoló az 1500 méteres úszás után az első húsz között jött ki a vízből, majd gyors depózás után pattant kerékpárra, ahol 40 km volt a táv. Ebben a számban a hazaiak élversenyzője, az úszásban második Kris Gemmel „repesztette” a legjobb időt. A tiszaújvárosi színek képviselője a három szökevényt követő élbolyban, mintegy két perc hátránnyal  érkezett meg a második váltáshoz. A helyezéseket eldöntő 10 km-es futás során joggal tombolhatott a közönség, ugyanis Gemmel, valamint olimpiai érmes honfitársa, Bevan Docherty vívott külön csatát az elsőségért. Végül nyert Kris Gemmel, a nem éppen könnyű pályán egyedüliként két órán belüli idővel, míg a bronzérem az ausztrálok tehetségének, Ryan Fishernek jutott. Rendes Csaba végre újra „harapósan” versenyzett és bár 35:26 perces futóideje nem a legjobb, az összetettben elért 26. hely után járó pontok rendkívül fontosak lehetnek a London felé vezető úton.

A jelenleg olimpiai kvalifikációs helyen szereplő budaörsi Vanek Ákost ezúttal a 37.-ként rangsorolták, míg a debreceni Fecskovics Attila az úszás után feladta a versenyt. 

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!