TISPOL – Közlekedésbiztonsági akció Borsodban: Kötve, Hiszem!

Akt.:
TISPOL – Közlekedésbiztonsági akció Borsodban: Kötve, Hiszem!
TISPOL – Közlekedésbiztonsági akció Borsodban: Kötve, Hiszem!
Emőd, Miskolc – A közlekedésrendészeti akció során a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer valamint a bukósisak használatát ellenőrzi.

A TISPOL Műveleti Csoport 2016. évi terve alapján nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtását rendeli el, mely elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer valamint a bukósisak használatának ellenőrzésére terjed ki. Ennek alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain a rendőrök 2016. március 16-án, 17-én és 18-án átfogó ellenőrzéseket tartanak.

Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése. A passzív biztonsági eszközök használata nélkül ugyanis jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

A közúti kontroll kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd és a megye tíz Rendőrkapitányságának munkatársai vesznek részt.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés


hirdet�s