Friss hírek

2009.07.01. 15:05

Idén már egymillióan kaptak üdülési csekket

<p>Idén az első félévben már csaknem egymillióan kaptak üdülési csekket, a várakozások szerint ez a szám megduplázódik az év végéig - mondta Kiss Péter társadalompolitikai miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. Hozzátette: a munkáltatók ebben az évben eddig összesen 33 milliárd forintért vásároltak dolgozóiknak üdülési csekket.</p>

Kiss Péter elmondta: 2008 első félévében 27 milliárd forintért vásároltak üdülési csekket dolgozóiknak a munkáltatók, idén az első hat hónapban már összesen 33 milliárdot költöttek erre. Becslések szerint év egészében meghaladja az üdülési csekk forgalom az 50 milliárd forintot.

Az Üdülési Csekk Alapítvány idén 63 ezer szociálisan hátrányos helyzetűnek, így kisnyugdíjasnak, nagycsaládosnak, fogyatékkal élőnek, illetve szakmunkás tanulónak biztosított támogatást, összesen 2,2 milliárd forint összegben.

A társadalompolitikai miniszter emlékeztetett: ma már 12 ezer szolgáltató fogadja el az üdülési csekket, ebből több mint 1500 további kedvezményeket is biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!