Terítéken a megyei piacok Miskolcon

Az autószerelő szakma kedvelt a megyében
Az autószerelő szakma kedvelt a megyében - © Fotó: ÉM
Miskolc – Díjesővel indult szerdán a júliusi rendes megyei közgyűlés.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés szerdai júniusi rendes ülésének elején adják át a Szent Erzsébet Díjat és a Kossuth Zsuzsanna Emlékplakettet, valamint felavatják Kossuth Zsuzsanna domborművét.

A testület áprilisi ülésén döntött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Kossuth Zsuzsanna Emlékplakettje kitüntetés életre hívásáról. Az emlékplakettet azok a megyében dolgozó ápolók érdemelhetik ki, akik a betegek ellátása és a gyógyítás területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú éveken keresztül eredményesen szolgálták a megye lakosságát. Az apropót az adta, hogy Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület 2017-re meghirdette a Kossuth Zsuzsanna-emlékévet.

A szakképzés helyzete

A „megszokott” napirendi pontok között aztán olyanok szerepelnek, mint tájékoztató a megyében található piacok helyzetéről, illetve a megye szakképzési helyzetéről. Több alapítvány támogatásáról is határoznak majd a képviselők és várhatóan 12 órától megtartják a megyei közmeghallgatást, amelynek egyik témája a területfejlesztési operatív program.

– ÉM-SZB –