Felsődobsza

2019.08.07. 11:00

Fontos a közösség erősítése

Jártak Kárpátalján, részt vettek a pápalátogatáson, és a településen is voltak programok.

Tölgyfát is ültettek

Forrás: Magánarchívum

– Önkormányzatunk mindig nagy hangsúlyt fektetett a közösségteremtő programok szervezésére, és ez az idén sem történt másként – mondta Luterán András, Felsődobsza polgármestere. – Májusban 40 fős csoportunk indult útnak – a Határtalanul! program keretében – a kárpátaljai Kőrösmezőre, hogy a meglévő partneri kapcsolatot ápolja a Kárpát-medence határon túli, magyarok lakta településével. Kirándulásunk első megállóhelye Munkács volt, a város felett magasodó várat, Kárpátalja egyik legismertebb műemlékét már messziről láttuk. A vár három szintjét szintről szintre haladva tekintettük meg. Ottjártunkkor ültettünk egy tölgyfát az emlékezés gondolatával.

Megtudtuk azt is, hogy az önkormányzat által szervezett következő közös program a csíksomlyói pápalátogatás volt.

– Örülök annak, hogy ismét olyan emberek is eljutottak Erdélybe, akik még eddig nem jártak ott, láthatták a már kialakított testvér­települési kapcsolat, az összefogás szép példáját, hiszen közösen tekinthettük meg Mikháza Árpád-kori templomát és a római kori leleteket.

Családi nap, átadási ünnepség

– A közös programokat Felsődobszán folytattuk júniusban a Családi- és Gyermeknappal, melyet a kapott visszajelzések alapján nagyon pozitívan értékelt a lakosság – folytatta Luterán András. – Június 11-én tartottuk a felújított és kibővített községi temető átadási ünnepségét. A rendezvényen részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Tóthné dr. Kotány Beáta, a Gönci Járási Hivatal vezetője és Nyíri János, a Gönci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője is.

A polgármester hozzátette: köszönetet mond mindazoknak, akik támogatásukkal, munkavégzésükkel hozzájárultak a községi temető felújításához, rendbetételéhez. Az ünnepi köszöntőket követően a történelmi egyházak képviselői megáldották és megszentelték a megújult, megszépült temetőt, majd a helyi asszonykórus és Kiss Istvánné Margit néni, a település legidősebb asszonyának éneke hangzott el a temetőben nyugvók tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában