Helyi közélet

2013.03.12. 17:02

Határtalan napok: zene, irodalom és színház

Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház hagyományteremtő szándékkal egy új fesztivált indít útjára. Ez a Határtalan napok programsorozat, amelyet először április 5-7 között rendeznek meg.

Miskolc - A Miskolci Nemzeti Színház hagyományteremtő szándékkal egy új fesztivált indít útjára. Ez a Határtalan napok programsorozat, amelyet először április 5-7 között rendeznek meg. A program célja, hogy a határon túli magyar irodalmat, zenét, színházat bemutassa. Az első rendezvényen a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház és a kassai Thália Színház művészei mutatkoznak be.

A nyitó előadáson a Miskolci Szimfonikus Zenekar lép fel, erdélyi és délvidéki zeneszerzők műveiből adnak koncertet. De színpadra lép: Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Szabó P. Szilveszter és Mészáros Árpád Zsolt is.

Költészeti esten pedig a kortárs felvidéki magyar irodalom is bemutatkozik, illetve a marosvásárhelyi Látó című folyóirat munkatársa is előadást tart a rendezvényen.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában