Helyi közélet

2015.08.27. 15:19

Interjú: Kerozin

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Kerozin zenekar frontembere Kovács Axel volt, aki mesélt a hamarosan megjelenő best of albumukról is a hallgatóknak/olvasóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a Kerozin zenekar frontembere Kovács Axel volt, aki mesélt a hamarosan megjelenő best of albumukról is a hallgatóknak/olvasóknak.

Szabi: Lassan vége a nyárnak és vele együtt a fesztiválszezonnak. Hogyan teltek az elmúlt hónapok?

Kerozin-Kovács Axel: Sok sok remek nyári emléket fel tudnék idézni, hiszen az ország szinte minden szegletében játszottunk és elmondhatom, hogy mindenhol maradandó élményekkel lettünk gazdagabbak. Külön nem szeretnék egy koncertet vagy bulit kiemelni, de az biztos, egy fantasztikus nyári szezont tudhatunk magunk mögött, ami még nem ért véget, hiszen a nyár utolsó hetét is meghúzzuk három élő koncerttel. :) Ezek közül is külön kiemelnék két bulit, az egyik a Mezőzombori Csülökfesztivál, ahol pénteken vagyis 28-án este 8-kor leszünk színpadon, a másik pedig a Mezőkeresztesi Motoros Találkozó ahol szombat este lehet bennünket látni. :)

Szabi: Hamarosan napvilágot lát egy "best of - rock album" mit lehet erről tudni?

Kerozin-Kovács Axel: Több éve érlelődik már az album, így többen is jogosan kérdezhetik mikor lát végre napvilágot... Nos már tényleg nem kell sokat rá várni, vagyis idén nagyon szeretnénk kijönni vele remélhetőleg a hallgatók nagy örömére. Azt pontosan még nem tudom megmondani milyen formában tesszük elérhetővé az album anyagát,hiszen az nem titok a mai világban már ritkaság számba megy teljes albumot megjelentetni... Ami még fontos, hogy már több mint fél új lemez anyag (is) elkészült a "rock best of album" elkészítése közben, úgyhogy utána ráfekszünk a friss zenék faragására... Itt már trendibb hangzásokat akarunk megvalósítani, illetve teljesen új dalokat alkotni. :)

Szabi: Hosszú évek óta vagy(tok) már reflektorfényben. Változott-e azóta a közönség?

Kerozin-Kovács Axel: Soha nem marketing szempontból közelítettem meg a zenekészítést. A legtöbb dalunkat egy szabadtéri koncerten a 3-4 évesek együtt éneklik a nagymamákkal... A dalszövegek mindig csak jöttek és a legtöbben jót nevettem. Ott van például a "Nelly az elefánt" című nóta, aminek a szövegét úgy írtam hogy egy hajnalban felébredtem és 5 perc alatt vetettem papírra, de rengeteget röhögtem rajta. Minden dal a gyermekem és minden gyermekemnek van egy külön álló élete, és van egy története annak, hogy mi történt születése előtt vagy után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában