Távoltartás megszegése és hozzátartozók közötti erőszak Borsodban

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc, Kisgyőr, Edelény, Kazincbarcika – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. március 12-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2016. március 12-én két személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

A távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság B. Zoltán 67 éves kisgyőri lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 15 óra 30 perckor megjelent feleségével közös tulajdonukat képező kisgyőri lakásuknál, annak ellenére, hogy attól korábban a Miskolci Rendőrkapitányság az eljárás alá vont ideiglenes megelőző távoltartását rendelte el. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

Az edelényi járőrök további egy férfival szemben szintén a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A kazincbarcikai egyenruhások egy, elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe.

A fentieken túlmenően a kazincbarcikai- és az edelényi rendőrök három, illetve egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes megelőző távoltartást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további három esetben jutott a rendőrség tudomására.

-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-
hirdetés


hirdet�s