Helyi közélet

2008.08.27. 17:43

Megújuló oktatási intézmények megyénkben

<p>Kazincbarcika, Putnok - A közoktatás színvonalának fejlesztése érdekében megyénk 22 pályázata bizonyult sikeresnek, amelynek köszönhetően a kormány több mint 5 milliárd forintot fordít erre a célra.<BR /></p>

A kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola és az Árpád Fejedelem Tagiskola épületeinek teljeskörű infrastrukturális felújítására benyújtott pályázatunk 500 millió forintos támogatásban részesült – közölte lapunkkal Szitka Péter polgármester. Nagyon örülünk annak, hogy ismét eredményesen pályázott önkormányzatunk. Ez azt jelenti, hogy újabb félmilliárd forinttal gazdagodik Kazincbarcika városa. A Pollack Mihály Úti Általános Iskola és az Árpád Fejedelem Tagiskola épületei újulnak meg kívül-belül a pályázati pénzből és önkormányzatunk önrészéből - jelentette ki a polgármester. Hogy mit is takar ez a felújítás? Az épületek teljes nyílászáró cseréjét, a belső burkolást, a teljes körű akadálymentesítést – ebbe beletartozik a liftek beszerelése is –, aztán az épület teljes gépészeti, villamossági, tűzmegelőzési rekonstrukcióját és a homlokzat felújítását, hőszigetelését – mondotta végezetül Szitka Péter.

Újabb két szárny

A Putnok-Kelemér-Gömörszőlős-Hét-Serényfalva Közoktatási Intézményfenntartói Társulás 186 millió 753 ezer forintot nyert a putnoki Serényi László Általános Iskola infrastruktúra-és eszközfejlesztés felújítására. Tamás Barnabás, Putnok polgármestere arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Serényi általános iskola egyik szárnya 80 millió forintos költséggel 2006-ban megújult. A mostani pályázati sikerrel, amely az önkormányzati önrésszel együtt több mint 200 millió forintot jelent, lehetővé válik a további két szárny komplett felújítása, a teljes villamossági és informatikai rekonstrukció. Rendkívül örvendetesnek nevezte, hogy a patinás épület minden elemében korszerűsödhet és ezáltal betöltheti a XXI. századi iskola szerepét, funkcióját. Ez az oktatási intézmény egyébként a társulás iskolája, ahol több mint 500 diák tanul. A beruházás elkészülte után a jelenleginél lényegesen jobb körülmények között történik majd a tanítás, ahol biztosítva lesz a modern nevelési-oktatási környezet – hangoztatta Tamás Barnabás.

Pályázati pénzből 230 millió forint jut a szendrői általános iskola felújítására, 133,8 millió a bánrévei XXI. századi óvoda kialakítására, 236,7 millió a múcsonyi Kalász László Általános Művelődési Központ épületeinek bővítésére, felújítására. Borsodnádasd 198,4 milliót kapott a minőségi nevelés-oktatás feltételeinek megteremtésére és a sziniek pedig 227,6 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában