szon-sportoldal

2013.02.18. 11:25

Saját sírjukat ásták meg

Nyíregyháza - Az NRK nagy lélektani hibát követett el, amikor az első szettben talpra állította a padlón lévő ellenfelet. Mit tesz egy diadal? Az előzetesen esélytelennek titulált NRK élvonalbeli röplabdacsapata péntek este általános elképedésre idegenben gyűrte le a TF Budapestet a bajnoki negyeddöntő első összecsapásán.

Nyíregyháza - Az NRK nagy lélektani hibát követett el, amikor az első szettben talpra állította a padlón lévő ellenfelet. Mit tesz egy diadal? Az előzetesen esélytelennek titulált NRK élvonalbeli röplabdacsapata péntek este általános elképedésre idegenben gyűrte le a TF Budapestet a bajnoki negyeddöntő első összecsapásán. A vasárnapi folytatásra mindjárt megtelt a Vasvári gimnázium miniatűr terme, olyannyira, hogy amire még nem volt példa a szezonban – a pályát övező lócákra is bejelentették igényüket a nézők. Más, kérdés, hogy az újabb sikert így sem tudták kiszurkolni: az egyik fél három győzelméig kiírt párharcban egyenlítettek a fővárosiak.

Pedig esély éppenséggel vasárnap is adódott, az első szettben például saját sírját ásta meg a nyíregyházi egylet, amely 19:12-es vezetésről bukott el. Az is igaz, a Testnevelési Főiskola érezhetően bekeményített erre a találkozóra, elvégre a szakadék szélére sodródott volna a vereséggel. Alighanem mázsás kő terhétől szabadultak meg azzal, hogy nyertek (0:3), ráadásul a hétközi folytatásban ismét saját otthonukban próbálkozhatnak igazolni, miért is zárták előkelőbb helyen az alapszakaszt a nyírségieknél.

– A lányokkal együtt bosszant, hogy valamilyen szinten csalódást okoztunk, bár, ha valaki a szezon indulásakor borítékolja, hogy a négy közé jutásért küzdhetünk és még esélyünk is lesz, azt valószínűleg valamennyien megmosolyogtuk volna – elmélkedett Balázs István, az NRK edzője.

– Ezzel együtt keserű a szám íze, mert a pénteki jó játékunk után ebben a meccsben is lényegesen több volt. Magyarán, benne volt a győzelem lehetősége. Sajnos, nem nyújtottunk olyan csapatteljesítményt, ami egy ilyen erősségű csapat ellen feltétlenül szükséges, ráadásul egy nagy lélektani hibát is elkövettünk: az első szettben egy padlón lévő ellenfelet saját, elkerülhető hibáink következtében felhoztunk, gyakorlatilag talpra állítottunk. Éltek a lehetőséggel, a TF valamennyi játékosa átlagon felüli produkciót mutatott a találkozón, így aztán bármennyire fájó, el kell ismernünk győzelme jogosságát. Ugyanakkor megjegyzem, bebizonyosodott a korábban, a dupla hét végi fordulók során alkalmazott taktikánk helyessége, amikor a keret idősebb tagjait egy mérkőzésen vetettük be: az látszik, hogy a két naponkénti játék már sok nekik...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!