szon-sportoldal

2013.02.04. 09:25

A pécsi bravúrpont akár győzelem is lehetett volna

Nyírbátor - A nyírbátori extraligás férfi asztalitenisz-csapat 5–5-t játszott az újabb idegenbeli mérkőzésén, az NB I-es apagyiak nagy csatában vesztettek az éllovassal szemben.

Nyírbátor - A nyírbátori extraligás férfi asztalitenisz-csapat 5–5-t játszott az újabb idegenbeli mérkőzésén, az NB I-es apagyiak nagy csatában vesztettek az éllovassal szemben.

A negyedik pontját is idegenben szerezte meg az élvonalbeli extraligában újonc nyírbátori férficsapat. A bátoriak Pécsen játszottak 5–5-ös döntetlent, ami után nekik volt kissé savanyú a szőlő, hiszen az időben utolsó mérkőzésen Bari Csaba veszített az addig nyeretlen, igaz valamennyi összecsapásán döntőszettes csatát vívó Laczkó Tamással szemben.

Az ifjú Majoros Bence újra remekelt és a párosban Barival aratott meglepetésgyőzelmük mellett további két egyéni sikerrel járult hozzá a pontszerzéshez, amelyből Tóth Zsolt is kivette a részét.

 

Csapatbajnokságok

Extraliga, férfi

Pécsi TE-PEAC–Nyírbátori ASE

5–5

Lakatos T., Laczkó T.–Bari, Majoros B. 2:3, Laczkó T.–Majoros B. 2:3, Orosz G.–Tóth Zs. 3:1, Lakatos T.–Bari 3:1, Laczkó T.–Tóth Zs. 2:3, Lakatos T.–Majoros B. 3:0, Orosz G.–Bari 0:3, Lakatos T.–Tóth Zs. 3:0, Laczkó T.–Bari 3:2, Orosz G.–Majoros B. 1:3.

NB I., férfi

Apagy SE–Gödöllői EAC 8–10

Az éllovas vendégcsapat ellen könnyen 5–0-s előnyhöz is juthatott volna az Apagy, de a 4–1-es és 5–2-es rajt sem bizonyult rossznak. A gödöllőiek végül 7–6-os hazai vezetésről fordítottak úgy, hogy 8–8-nál Berecki Dezső nem várt vereségbe lépett bele, ezzel párhuzamosan pedig Hodász László szettelőnynél, meccslabdáról veszített. Az Apagy SE-nek ez volt a bajnokságbeli negyedik 10–8-as veresége. Győztek: Berecki D., Hodász, Nagy B. 2-2, a Nagy B., Berecki Zs. és a Hodász, Berecki D. páros.

NB II., férfi

Nyírbátori ASE II–Diósgyőri ASE

10–8

Évek óta nagy mérkőzést vívnak a nyírbátoriak a jó erőkből álló diósgyőriekkel szemben, és ezúttal Kiss Zsolt remeklése révén a javukra billent a mérleg nyelve, ami által feljöttek a tabella második helyére. Gy.: Kiss Zs. 4, Tóth G. 3, Héder, Szöllősi T. és a Bánhidi, Héder páros 1-1.

Vásárosnaményi SE–Tiszaújvárosi SC

7–11

A szoros mérkőzéseket rendre elbukták a naményiak, akik öt döntőszettes csata során is alulmaradtak – ez vezetett a hazai vereséghez. Gy.: Sztoj, Szilágyi Z. 3-3, Tuckanjuk 1.

Szerencs VSE–Nyírmadai ISE

4–14

A nyírmadaiak előző heti lelkesedése és jó játéka erre a mérkőzésre is kitartott, ennek lett eredménye a magabiztos győzelem. Gy.: Sallai, Pacuk P. 4-4, Paszternák, Szabó S. 2-2, a Sallai, Szabó S. és a Paszternák, Pacuk P. páros.

NB III., férfi

Apagy SE II–Pataki ASC 17–1

Miután az apagyiak öt döntőszettes mérkőzésből is megnyertek négyet, nem alakult ki szorosabb eredmény a felek között. A hazai oldalon beugró Poór Tibor háromból három sikerrel segítette magabiztos sikerhez a csapatot. Gy.: Fodor I., Szűcs A. 4-4, Poór, Benga 3-3, ifj. Oszlánszki L., a Fodor I., Szűcs A. és a Poór, ifj. Oszlánszki L. páros 1-1.

Borsod Volán III–Várdai ASE

10–8

A jeges útviszonyok miatti kimerítő utazást követően nem sikerült pontot szereznie a kisvárdai csapatnak. Gy.: Márföldi, Arady, Pokol P. 2-2, Újvári és a Márföldi, Arady páros 1-1.

Holcim SC–Trió-Maxi Kemecse SE

5–13

A mérkőzésre Roskó László megbetegedése miatt három játékossal állt ki a kemecsei csapat, de így is magabiztos győzelmet aratott. Gy.: Király Cs., Német T., Joó Z. 4-4 és a Király Cs., Német T. páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!