szon-sportoldal

2010.08.18. 12:08

Tóth János a baktai kispadon!

<p>Illés László kijelentése meghallgatásra talált. Az edzői tisztségről a Püspökladány elleni nyitómérkőzés elbukása után lemondó férfiú keddi számunkban arról értekezett: istenigazából egy kivülálló szakvezető „igazolása” lenne ildomos, aki képes lenne felrázni a Baktalórántházát.</p>

Az elmúlt évad megpróbáltatásai, a kieséssel végződő enbé-kettes szereplés ugyanis a jelek szerint túlságosan mély nyomott hagyott a csapat tagjaiban, ennek következménye (is) lehet a szombati kudarc. Illés László azt sem rejtette véka alá, nem volt kibékülve néhány futballista mentalitásával, ami szintén befolyásolta döntését.

Nos, ahogy beharangoztuk szerdán délelőtt megnevezték az új baktai trénert, eszerint Tóth János tér vissza a kispadra.

– Nagy meglepetésként, görögországi nyaralásom közben ért hír, hogy Illés László nem kívánja ellátni a továbbiakban az edzői feladatokat – közölte Kozma Attila, a BVSE elnöke. – Éreztem benne a keserűséget, így tudomásul vettem, hogy elkerülhetetlen a váltás. Alighogy letettem a telefont, rögtön Tóth János barátomat hívtam, akitől segítséget kértem. Abban maradtunk, a hét közepén egyeztetünk. Mindez megtörtént, megállapodásunk értelmében, határozatlan ideáig, vagyis addig dolgozik Baktán, amíg jól esik a közös munka.

Nem mellékes szál, hogy Tóth Jánost szép emlékek közik az egyesülethez. Korábban kétszer is megfordult a baktai kispadon: előbb az NB III-ban két teljes szezonig, majd a második vonalban is dirigálta az együttest. A frissen érkező edző csütörtökön veszi át az irtányítást, a szerdai Bőcs elleni kupamérkőzésen még Illés László vezényelte a csapatot.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!