szon-sportoldal

2010.05.30. 20:09

Emberhátrányban kerültek hátrányba

<p>A győzelemre is volt esélye a Hajdúböszörmény ellen a Baktalórántházának, de a vége ismét vereség lett a vasárnap esti NB II-es bajnoki futballmérkőzésen.</p>

Gyülekeztek ugyan a viharfellegek Baktalórántháza felett, de az NB II-es labdarúgó-mérkőzés kezdéséig el is vonultak azok, így nem történt meg az osztálytól búcsúzó szabolcsi csapattal az, ami a tavasz során már háromszor – nem maradt el a soros bajnokija.

Sőt, kezdés után úgy tűnt, hogy szakítva a hagyományokkal ezúttal nem az ellenféltél kapott gólok száma lesz a kérdéses, hanem az: képes lesz-e megszerezni bajnokságbeli második sikerét Illés László legénysége. A baktai vezetést jelentő öngólt követő mosoly még el sem ült az arcokon, amikor egy hasonlóan mulatságos (vagy inkább bosszantó) találattal máris egyenlítettek a böszörményiek.

A második félidőre sokat javult a hazaiak játéka, amiben a két cserének is volt szerepe. Több helyzetet is kidolgoztak a baktaiak, de olyanok is kimaradtak, amikor a játékosok már csak a kapussal álltak szemben. Az eredmény sokáig nem változott, a csapatok létszáma viszont igen. Rakóczi Zsolt kiállítása után nem tudta kihúzni a baktai csapat, és a hajrában kapott két góllal újabb vereséget szenvedett. Ezúttal legalább nemcsak az ellenfél góljait kellett számolni, de vigasznak ez sem teszi maga, hiszen ismét pont nélkül maradt a sereghajtó.


Baktalórántháza VSE–Hajdúböszörmény 1–3 (1–1)
Baktalórántháza, 100 néző, v.: Varga L.

Baktalórántháza: Nagy Z. – Vágó Z., Szenes (Tolnai, a szünetben), Márkus Gy., Lévai – Rakóczi, Bodnár J. – Zámbori (Marics I., 70. perc), Kozma J., Nagy Dávid (Geda, a szünetben) – Török I. Játékos-klubmenedzser: Illés László.
Hajdúböszörmény: Bákonyi – Király L., Póti, Szilágyi K., Kerek – Arnóczki, Kádár L. (Tóth Gy., 80.), Kiss L. (Bellon, 63.), Lovas M. – Nagy Dávid, Fekete G. (Balás, 63.). Edző: Németh Károly.

15. perc: Vágó zavarta a vendégek kapusát, aki a tőle három méterre álló csapattársára, Szilágyira ütötte a labdát, amely a vendégek védőjéről a hálóban kötött ki. Öngól, 1–0.
18. perc: Lovas balról ívelt kapura, Nagy Z. beleütött a labdába, amely a baktai Nagy Dávidról pattant a hálóba. Öngól, 1–1.
75. perc: Rakóczi a felezővonalnál felvágta Bellont, amiért sárga lapot kapott, és mivel ez volt a második figyelmeztetése, a kiállítás sorsára jutott.
88. perc: Kerek jobboldali beadásából a túloldalon, a kaputól 6 méterre álló Balás fejelte a kapuba, 1–2.
90. perc: Balás lépett ki a belösszekötő helyén, egy lövőcsellel elfektette a kapujából kilépő Nagyot, középre gurított, és a teéjesen üresen álló Nagy D. 7 méterről passzolt az üres kapuba, 1–3.


Mesterszemmel

Illés László: – A meccslabdát az ellenfél használta ki, ez döntött.
Németh Károly: – A sok kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát. Gratulálok a baktaiaknak, játékból és küzdésből is jelesre vizsgáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!