SZON - Jegyzet

2008.11.07. 16:02

Téged is kibeszélnek!

<p>Sosem felejtem el azt a napot, mikor megvilágosodott a barátnőm: őt is kibeszélik! Tatjana jegyzete</p>

Gyakran veszem észre, hogy emberek - na jó, főleg a nők - akkor érzik magukat igazán elemükben, mikor valaki másról beszélnek. Ez különös, mert - valljuk be - egoista egy népség vagyunk mi nők, akik különösen szeretnek magukról mesélni jót és rosszat, szomorút és vicceset. De egészen más, mikor a beszédtéma VALAKI MÁS.

Azt a napot soha nem felejtem el, mikor csacsogásra gyűltünk össze a barátnőkkel, és éppen az a hölgyemény volt a téma, aki nem volt velünk - bár, nem is volt valami kebelbarátné. Nem, nem rosszindulatúan beszélgettünk, hanem amolyan ő milyen szerencsés, és mennyire irigyek vagyunk rá típusú. Aztán jött elő, a nem is áll olyan jól neki az a zöld felső, meg ha jobban belegondolunk nem is olyan csinos, ésatöbbi ésatöbbi.... És akkor az egyik barátnőm naivan azt mondta: "milyen fura: rólam sosem beszéltek, amikor nem vagyok köztetek". Kínos hallgatás követte az elhangzott mondatot,  - mint ahogyan én is - arra gondolt mindenki, hogy "jajj, dehogyisnem". Nem egy buta lányról lévén szó természetesen azonnal leesett neki a tantusz, és döbbent arccal visszakérdezett: vagy engem is? A válaszon nem kellett sokáig gondolkodni, mert elég egyértelmű volt, hogy természetesen - ilyenek vagyunk, nincs mit tenni. Mint ahogyan a világon mindenki mindenkit. Nem kell, hogy barát legyen - sőt, a barát kibeszélése sokkal ritkább eset -, lehet az bárki, és lehet a kibeszélés tárgya bármi. Még az is, hogy mennyire jó táncos...

Kapcsolódó cikkek:

- Tatjana -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!