Szoftver már van, de a hardver is látszódik, alakul a program

Akt.:
Sántha Gergely
Sántha Gergely - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Kb. 1,5 milliárd forintból európai szintű labdarúgás utánpótlás központot építene jövőre a DVTK. Interjú Sántha Gergellyel, a DVTK labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. többségi tulajdonosának ügyvezetőjével.

A DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft. többségi tulajdonosának, a Borsodsport Invest Kft.-nek az ügyvezető igazgatójával, Sántha Gergellyel beszélgettünk.

– Elégedett?

Sántha Gergely: A csapat idei szereplésére gondol? Véleményem szerint a DVTK szemszögéből ez mindenképpen egy kiemelkedő évad volt. A bajnokságban 35 éve nem ért el ilyen jó eredményt a DVTK, 33 esztendő után ismét Magyar Kupadöntő résztvevője volt a diósgyőri labdarúgócsapat, valamint a klub történetében első alkalommal sikerült megnyerni a Ligakupát, így a 2013/14-es évad, illetve ennek az eredménysora a DVTK 104 éves múltjában valószínűleg előkelő helyre kerül majd. A felsoroltak ahhoz mérten is jelentős mérföldkövek, hogy ha visszatekintünk arra, hogy honnan is indultunk. Szeptemberben lesz négy éve, hogy elkezdtük a munkát, amelynek a célja az volt, hogy egy nagy tradíciókkal rendelkező, akkor éppen az NB II-ben szereplő klubot a legjobb magyar csapatok közé emeljünk fel, a helyi közösség, a miskolci, borsodi sportbarátok, szurkolók, támogatók segítségével. Fontos lépéseket tettünk előre az úton, de messze a vége, haladunk tovább, és igyekszünk megtalálni a helyes irányt.

– De azért előfordulnak irányváltások is, hogy más ne mondjak, például az ügyvezetői poszton…

Sántha Gergely: Ez így van, de mindenképpen köszönet illeti az előző szezonban nálunk dolgozó szakembereket, az ő munkájukra is szükség volt a sikerek eléréséhez. Az átalakításokra visszatérve: egy vállalat menedzsmentje akkor működik jól, – ami lehet, hogy kicsit triviálisan fog hangzani, de ettől még igaz, – ha a megfelelő posztra megfelelő szaktudással, tapasztalattal, habitussal rendelkező szakembereket sikerül megtalálni, és sikerül a meglévő csapatba integrálni őket. Ez a tézis minden cégnél igaz, de tekintettel arra, hogy esetünkben egy olyan labdarúgó sportszervezetről van szó, amelynek komoly helyi hagyományai vannak, így az a kívánatos, ha a menedzsmentben és a munkavállalók körében megtaláljuk az egészséges egyensúlyt a helyi kötődésű, és azon más városból, régióból származó szakemberek között, akiknek a munkájára feltétlenül szükség van a megfelelő előrehaladáshoz. Véleményem szerint ez az egyensúly most megvan a DVTK-nál. Ezen felül akár a klubvezetést, szakmai vezetést, utánpótlás vezetést nézzük, azt látjuk, hogy a most pozícióban lévő személyek és a mostani struktúra alkalmas arra, hogy a diósgyőri futballt a következő szintre emelje. Vagyis a Szabó Tamás, Árki Gábor, Sivic Tomislav, Bene Ferenc négyest olyan erős pilléreknek tartom, akik bírni fogják a közeljövő kihívásait, akikre lehet építeni.

A teljes cikk az Észak-Magyarország szerdai számában olvasható.