Friss hírek

2011.01.20. 18:08

Újabb környezetvédelmi beruházások svájci-magyar együttműködésben

<p>Újabb környezetvédelmi beruházások valósulnak meg a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében. A két projekt támogatási szerződését Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Johann Schneider-Ammann svájci nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten írta alá. A mintegy 11 millió svájci frank értékű hozzájárulásból környezetvédelmi monitoring rendszerek korszerűsítése valósulhat meg a közeljövőben - tájékoztatott közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.</p>

Az Európai Bizottsággal 2006-ban kötött kétoldalú megállapodása alapján Svájc vissza nem térítendő támogatásként 5 éven keresztül összesen 1 milliárd svájci frankot ad az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott tíz tagországnak. A 2007 decemberében aláírt Magyar-Svájci Együttműködési Program 25 milliárd forintról szól.

A csütörtökön aláírt szerződések egyike az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat fejlesztését szolgálja, 5,7 millió svájci frank értékben.

A másik beruházás keretében a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség területéhez tartozó monitoring rendszer továbbfejlesztése valósulhat meg. Ez elősegíti a környezeti károk kialakulásának megakadályozását. Ebben az esetben a támogatás összege több mint 5 millió svájci frank.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!