Szikszó hírei

2018.05.29. 14:10

Kiosztották a Szikszó Jegyeket az időseknek

Szikszó - Helyi utalványokkal támogatja a szépkorúakat az önkormányzat.

Szikszó - Helyi utalványokkal támogatja a szépkorúakat az önkormányzat.

Minden olyan állandó szikszói lakhellyel rendelkező személy, aki betöltötte a 62. életévét, 20 ezer forint értékű Szikszó Jegyet kapott az önkormányzatól, amellyel a szolgáltatóknál és két helyi élelmiszerboltban is lehet fizetni.

A sok éves hagyományt tavaly kiegészítették az ezer forint értékű Építsük együtt Szikszót nevű utalvánnyal, mellyel a város fontos közügyeit lehet támogatni.

Odafigyelnek az idősekre

A közelmúltban a Bethánia Szeretetotthonban Füzesséri József polgármester adta át a jegyeket az ott élő idős embereknek. Köszöntőjében elmondta, hogy a város életében kiemelkedően fontos, hogy odafigyeljen a közösség időseinek a tapasztalataira, hiszen fejlődni, gyarapodni csak erre a felhalmozott tudásra támaszkodva lehet. Az abaúji település vezetője úgy véli, a helyi gazdaság egyre erősebb, ezért tudja a város támogatni a szépkorúakat.

– Az Építsük együtt Szikszót utalvánnyal a helyiek személyesen is tudják formálni a közösséget. A támogatói jegy arra szolgál, hogy a város köz­érdekű ügyeit segítse. Birtokosai bárkinek – civil szervezeteknek, intézményeknek, magánszemélyeknek – odaadhatják, aki olyan programmal áll elő, ami a városban élőket szolgálja. A támogatói jegy a generációk közötti párbeszédet is megindítja – mondta az abaúji városvezető. A jegyeket szeptember közepéig lehet gyűjteni, eddig kell adni annak a szervezetnek, melyet támogatásra méltónak tartanak.

A Bethánia Szeretetotthon lakói nevében Szögeczki József intézményvezető köszönte meg az önkormányzat támogatását.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!