Szikszó hírei

2017.11.28. 07:30

Egy hitelfelvevő kálváriája

Homrogd - Saját igazsága után szalad a homrogdi Nagy Géza.

Homrogd - Saját igazsága után szalad a homrogdi Nagy Géza.

A homrogdi Dankó-telepen élő Nagy Géza ugyan nem svájci frank alapon vett fel hitelt, mégis odáig jutott, hogy összességében az évtizedekkel ezelőtt felvett összeg sokszorosát kell visszafizetnie. Ha minden jól megy is, még hosszú esztendőkön át kell lerónia a részleteket a banknál, pedig – mint mondta – jóhiszeműen – mindenkor igyekezett és igyekszik is eleget tenni fizetési kötelezettségeinek.

Mint mondja, 1986-ban vettek fel hitelt, hogy otthonhoz jussanak Homrogdon, a Dankó-telepen. Elkezdték a törlesztést rendben, de – természetszerűleg – nem tudták mindenkor határidőben befizetni a szükséges összegeket. Ebben egészségi állapota is közrejátszott.

Elengedték, vagy sem?

2002-ben derült ki, hogy a szociálisan hátrányos helyzetben lévő tartozók számára az állam és a pénzintézet közösen segítséget nyújt úgy, hogy a büntetőkamatokat elengedik és átütemezik a tartozást. Ez egyben új szerződést is jelentett a bankkal.

Mindezek ellenére – mint mondja Nagy Géza – szerinte olyan pénzt követelnek tőle és feleségétől, aminek elengedéséről neki hivatalos értesítése van. Igazáért bírósához is fordult, de – elmondása szerint – az igazságszolgáltatás is értetlenül áll a helyzet előtt, több tárgyalás után sem kapott gyógyírt panaszára.

Miközben folyamatos a fizetési kötelezettsége, továbbra is abban bízik, hogy az igazságszolgáltatás elismeri az ő igazát és megszabadul a súlyos terhektől.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!