Szikszó hírei

2017.02.12. 16:12

A kényszerpihenő véget ért a szikszói uszodában

Szikszó - Újra megnyitotta kapuit a Szikszói Városi Uszoda.

Szikszó - Újra megnyitotta kapuit a Szikszói Városi Uszoda.

Január 6-án reggel nagy erejű szél volt Szikszón, ami megrongálta a helyi uszoda tetejét. A 8 méter hosszúságú, 2 méter széles világító tetőrészbe belekapott a szél: az egyik fele a medencébe, a másik az udvarra esett le.

Ez a tanuszoda nagyon fontos az egész régióban." Gál Péter

– Azonnal lezártuk az uszodát, hívtuk a tűzoltóságot, akik egész nap itt voltak és helyre­állították úgy a kárt, hogy bedeszkázták azt – emlékezett Gál Péter intézményvezető. – Beadtuk vis maior kérelmünket az illetékes minisztérium felé a Magyar Államkincstáron keresztül, és éppen a napokban voltak kint a kormányhivataltól és az államkincstártól leellenőrizni a beadott iratokat. Addig nem is lehetett a tetőszerkezethez nyúlni, ám amikor elmentek, délben elkezdődhettek a munkálatok és estére végeztek is a mesterek.

Mint kiderült, a megsérült elemet újra le kellett gyártani, amit fel is szereltek, míg a többit megerősítették.

– Most a takarítás és a medence feltöltése zajlik – mutatta Gál Péter a helyszínen, a nyitás előtt. – Minden évben az uszodában van egy kéthetes leállás, amikor karbantartási munkálatokat végzünk, így ez az időszak most előrébb jött. Megvoltak a festések, de mindkét medence szivattyúi és a technikai dolgok is át lettek nézve. A fiúk éppen az új rácsokat teszik le a medence köré, de gépet béreltünk, amivel szinte újjá tudjuk varázsolni a járólapot is.

Szikszó és térségében, Dél-Abaújban, a Cserehátban ez az egy uszoda van. A legközelebbi Miskolcon és Göncön található.

– Ez a tanuszoda nagyon fontos, hiszen az úszásoktatás mellett kötelező testnevelési órákat is tartanak itt – mondta. – Tavaly 2000 gyereknek csak az úszás oktatását tartottak Szikszón, így nem túlzás: a helyi iskolák szerencsére jó helyzetben vannak.


Egy pici wellness-sziget

Uszoda, úszásoktatás, gyógy­úszás, búvároktatás, vízi aerobik. Emellett az elmúlt évben nagy hangsúlyt fektetett Gál Péter munkatársaival arra is, hogy egy pici wellnesst is becsempésszen az uszoda falai közé.

„Sikerült 25 fő befogadására képes új szaunát megcsináltatnunk, ami nem mellékesen szikszói vállalkozás munkája” – mondta Gál Péter. „Nemrég pedig elkészült egy merülődézsa is. Van éjszakai fürdőzésünk, minden hónapban egyszer, ami szaunaszeánszokkal van összekötve. Utóbbira 50–60 fő jelentkezik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!