Szikszó hírei

2016.06.29. 08:31

Italdoboz „nagyhatalom” lesz a HELL révén Szikszó

Szikszó - Magyarország első alumínium italdoboz ­gyárát építi fel a Hell cégcsoport.

Szikszó - Magyarország első alumínium italdoboz ­gyárát építi fel a Hell cégcsoport.

Harmincmilliárd forintos beruházással építi fel Magyarország első alumínium italdoboz gyárát a QUALITY PACK Zrt., a HELL cégcsoport tagja, amelyhez 7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap egyedi kormánydöntés keretében – jelentette be a napokban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A beruházási program legnagyobb eleme a Szikszón épülő új dobozgyár, de a támogatás révén komoly fejlesztések lesznek a cégcsoport töltőüzemi, logisztikai és kereskedelmi egységeinél is. A cégcsoport 2019 végére 320 új munka­helyet hoz létre.

Újabb munkahelyek

A támogatásról szóló megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Csereklye Barnabás, a QUALITY PACK Zrt. projektigazgatója jelentette be a minisztériumban tartott sajtóeseményen. Mint elhangzott, a 2017 végére felépülő 45 ezer négyzetméteres dobozgyár éves szinten 1,2 milliárd darabos kapacitással gyárt majd 250 milliliteres alumínium italdobozokat és doboztetőket. A projekt révén a cégcsoport tovább tudja csökkenteni beszállítóitól való kiszolgáltatottságát, amely a növekedés alapját is biztosítja. Sokak számára ennél is örvendetesebb hír azonban, hogy a gyár 3 éven belül újabb 150 embernek ad majd munkát az ország 11. leghátrányosabb helyzetű járásában.

A HELL ENERGY cégcsoport beruházásai nemcsak a szikszói térség számára, de hazai viszonylatban is kiemelkedő fontossággal bírnak.

Piacvezető szerepben

„Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország első italdoboz gyárát mi építjük fel, ráadásul ezzel a lépéssel történelmet is írunk, hiszen Európában egyedül hazánkban létezik majd olyan alumínium italdoboz gyár, ahol cégcsoporton belül egyben üdítőital gyártása is folyik. A HELL cégcsoport 5 év alatt több mint 21 milliárd összértékű beruházást valósított meg, ezzel emberek százainak biztosítva munkalehetőséget. A márka 10 éves fennállása alatt a cégcsoport a magyar gazdaság mérlegét az itthon megtermelt és befizetett adókkal javította, amely az elmúlt tíz évben elérte a 11,4 milliárd forintot. A HELL a multik által uralt üdítőipari piacon egyetlen 100 százalékban magyar cégként piacvezetői szerepet tölt be, és mostanra már több mint 540 munkahely teremtésével segítette elő a térség felzárkózását – nyilatkozta Csereklye Barnabás projekt­igazgató.

Megduplázott kapacitás

Az idén tízéves magyar energiaital-gyártó cég az elmúlt öt év alatt több mint 21 milliárd forintnyi beruházást valósított meg Szikszó határában. Legújabb beruházásukat múlt hónapban adták át a szikszói HELL gyárban. Az üzembe helyezett új gépsorral a cég megduplázta fémdobozos üdítő­italainak gyártási kapacitását, hogy a megnövekedett hazai és export piaci igényeknek eleget tudjon tenni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!