Helyi közélet

2010.06.04. 09:57

Helikopterrel erősítik a töltést Edelényben - egy ember rosszul lett, amikor az autóját próbálta menteni

<p>Edelény - Megérkeztek a katonai helikopterek Edelénybe, ezek segítségével állítják helyre azt a gátszakaszt, ahol a homokzsákokat elsodorta a víz az éjszaka.</p>

Molnár Oszkár, a település polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: jelen pillanatban egy méteres vízoszlop ömlik a város egy részére. Közben egy férfi rosszul lett, amikor autóját próbálta menteni az áradás elől, valószínűleg szívinfarktust kapott.

A levegőből, helikopterrel erősítik a töltést Edelényben, így próbálják meg elzárni a víz útját. A városban éjszaka szakadt át a gát egy szakaszon, másutt pedig a homokzsákok egy részét sodorta el a víz. Emiatt 180 családot, összesen 550 embert kellett kitelepíteni, ők azóta sem mehetett vissza otthonaikba. A település polgármestere szerint az érintett két utcában 2 méteres vízben állnak a házak.

Molnár Oszkár úgy fogalmazott: a görög katolikus templom gyakorlatilag egy tó közepén áll, ezen kívül két pénzintézetet és több üzletet is körbefogott a víz Edelényben. A Bódva közben még mindig árad, a polgármestert arról tájékoztatták, hogy az éjjel újabb 10 centimétert emelkedett a vízszint a határszakaszon, és az Edelénytől tíz kilométerre fekvő Szendrőnél is emelkedést mértek.

Egy baleset is történt az árvíz sújtotta Edelényben. Valószínűleg pánikba esett egy férfi, amikor az autóját akarta menteni az ártól. Rosszul lett vezetés közben, és egy másik autónak ütközött. Molnár Oszkár, a település polgármestere elmondta: a férfi feltehetően szívinfarktust kapott. Újra kellett éleszteni, először az edelényi, majd a kazincbarcikai kórházba vitték, állapota már stabilizálódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában