A csoki volt a sztár Szerencsen

Akt.:
Csokoládé, kézműves finomságok, zene, sztárfellépők, és jó hangulat jellemezte az idén is a Csokoládé Fesztivált
Csokoládé, kézműves finomságok, zene, sztárfellépők, és jó hangulat jellemezte az idén is a Csokoládé Fesztivált - © Fotók: Vajda János
Szerencs – A változatos időjárás ellenére is nagy siker volt a négy színpadon több mint hetven zenei produkciót kínáló XI. Országos Csokoládé Fesztivál Szerencsen.

Az augusztus 23-26 között megrendezett program nem titkolt célja volt a város édes, évszázados receptjei alapján készült kézi gyártású termékeinek népszerűsítése, a helyi értékek megismertetése, az idegenforgalom fellendítése.

A szórakoztató események mellett volt számos szakmai rendezvény, de a már hagyományosan augusztus végén megrendezett fesztivál ebben az esztendőben a Családok éve programhoz is csatlakozott, így minden korosztálynak kínáltak elfoglaltságot, bemutatkozási és szórakozási lehetőséget.

Találkozó

A csokoládéfesztiválra minden évben összehívják azokat az egykori szakembereket, akik a Szerencsi Csokoládégyárban végezték szakmai gyakorlatukat, és újabb érdekességgel jelentkezett Ekker Róbert szerencsi szobrászművész is, aki az utóbbi években szinte minden alkalomra készített egy különleges csokoládészobrot. Bár a népszerű rendezvény programját a péntek esti viharok és a vasárnapi rendkívül heves esőzések miatt többször is át kellett szervezni, azért idén is számtalan népszerű zenekar szórakoztatta a közönséget a három nap alatt.

Fellépett többek között a Neoton Família, ByeAlex, a P-Mobil, a Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hősök, a Soulwave és az Anna and the Barbies is. A koncertsorozatot vasárnap este hagyományosan a szerencsi kötődésű rockzenekar, a Hooligans koncertje, majd késő éjjel tűzijáték zárta.

ÉM


A tavalyi fesztiválon
Szerencs - Csütörtökön kezdődik az idén 4 napos szerencsi XI. Országos Csokoládé Fesztivál. Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Szerencsen az Országos Csokoládé Fesztivált augusztus 23-26. között – hangzott el az eseménysorozat sajtótájékoztatóján kedden a Szerencsi Turisztikai Központban. Bevo...

Szloboda Gyuláné Margó munkában
Miskolc - A diósgyőri csokoládégyárban jártunk, ahol megismerkedtünk a legügyesebb figuracsomagolóval, Margóval. Olyan gyorsan csomagolja a fehér csokiból készült bocikat Szloboda Gyuláné, hogy kettőt pislogunk és már veszi is a következőt. A húsvétra készült figurát tarka fóliába öltözteti, a bo...

Eltűnhet a csokoládé a boltok polcairól
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A klímaváltozás a csokoládépiacra is hatással lesz. Eltűnhet a csokoládé a boltok polcairól a klímaváltozásnak köszönhetően. Kutatók szerint a kakaóültetvények jelentős része 2050-re kipusztulhat, ez pedig a csokoládépiacra is hatással lesz. A legtöbb kakaó Nyu...Szerencs.
BOON.HU


hirdetés