Szerencs hírei

2018.08.10. 14:34

Játszóteret avattak Szerencsen

Szerencs - Az új játékszerek vonzóak a gyermekek számára.

Szerencs - Az új játékszerek vonzóak a gyermekek számára.

A hétvégén Szerencsen birtokba vették a gyerekek a felújított és vadonatúj játékszereket az Erdei Ferenc úti játszótéren, a hivatalos avatást vasárnap tartották.

Konczné Kondás Tünde – aki a felújítás ötletgazdája, anyagi hátterének megteremtője, az új játékok beszerzésének szervezője volt – elmondta, hogy 3,5 milliós beszerzésről van szó, a saját munkarészt az önkormányzat, illetve a Városgazda Kft., egy másik részt pedig adakozó emberek biztosították a saját felajánlás mellett – egy alapítványon keresztül.

Hozzátette, igyekezett olyan új játékszereket beszerezni a már meglévők mellé, amelyek vonzóak a gyermekek számára. A kiválasztásoknál nagy segítséget kaptak Plávenszki Lászlótól, a Szikszói Kistérségi Társulás projektmenedzserétől, aki személyes kapcsolatain keresztül nagyon gyors határidőnek eleget téve kutatta fel a projekthez szükséges tárgyakat.

Nincs vége a felújításoknak

– A szerencsi játszóterek rendezése végére nem került pont a most történt avatással, a jövőbeni terveink tekintetében egy 6,6 milliós pályázatot nyújtottunk be a Szerencs ondi és fecskési városrészek játszótereinek felújítására alapítványi és önkormányzati segítséggel a LEADER programon keresztül. A városnak vannak még a játszótereire és a teljes Rákóczi-vár körüli terület felújítására vonatkozó pályázati programjai, amelyeknek a megvalósítása a következő esztendőben teljesülhet – adott tájékoztatást Konczné Kondás Tünde.

ÉM-SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!