Szerencs hírei

2016.08.26. 11:05

Koncz Ferenc nyerte az „Év polgármestere” díjat

Szerencs - Ez volt az első alkalom, hogy északkelet-magyarországi helyszínt választottak, a kaposvári polgármester és az államtitkár is a szerencsiek szorgalmát dicsérte.

Szerencs - Ez volt az első alkalom, hogy északkelet-magyarországi helyszínt választottak, a kaposvári polgármester és az államtitkár is a szerencsiek szorgalmát dicsérte.

Az év polgármestere díjat az idén Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere nyerte el azon az 1995-től datálódó, évenkénti voksoláson, amely egy internetes szavazás eredménye, és amelyre a Szféra honlapján lehetett másfél hónapon át szavazni.

Az esemény helyszínéül csütörtökön az egykori cukorgyár raktára, az idén átadott impozáns turisztikai központ szolgált. A rendezvény emlékkönyvét a szavazás ötletgazdája-szervezője, a Szféra ügyvezetője, Oltványi Tamás adta át Koncz Ferencnek, a díjakat pedig Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára nyújtotta át. Az év alpolgármestere Bíró Gyula, Budaörs alpolgármestere lett, míg az év jegyzője elismerést dr. Kovács Gábor, Zalaegerszeg főjegy­zője érdemelte ki.

„Látszik a helyiek munkája”

Állami segítséggel, pályázati pénzből és helyi vállalkozók által jöhetett létre – mondta az év polgármestere, Koncz Ferenc a helyszínről, az idén elkészült Turisztikai Központról csütörtökön a XXII. Városi Polgármesterek Randevúján. – Szerencs a csokoládé és az édesség fővárosa Magyarországon, és hosszú évek óta rendezzük meg a csokoládé szerencsi ünnepét. Megtisztelő, hogy becsatlakozott hozzánk a városi polgármesterek randevúja ide, Szerencsre.

Azaz valami olyasmit értünk el a csokoládé kapcsán, amelyhez komoly, közigazgatást érintő rendezvény is nyugodtan társult. Kérem, aki teheti, jöjjön vissza hozzánk, és gyönyörködjön ebben a hegyaljai, zempléni kisvárosban és a környék lehetőségeiben.

Gratulált a helyieknek

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke elmondta: Koncz Ferenc keze munkája látszik Szerencsen, és gratulál a helyieknek ahhoz, amit elértek.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára megjegyezte, örömmel jött Szerencsre.

– Nemrég, a városnapon jártam itt: szorgalmas emberek lakják a várost, olyanok, akik értékelik saját munkájukat, és értékelik a segítséget is – mondta.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!