Szerencs hírei

2012.03.07. 12:18

Boldogan, egészségesen Szerencsen

Szerencs - A szervezők minden várakozását felülmúlta az érdeklődés, amely dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa előadását kísérte a szerencsi Rákóczi-vár Színháztermében.

Szerencs - A szervezők minden várakozását felülmúlta az érdeklődés, amely dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa előadását kísérte a szerencsi Rákóczi-vár Színháztermében.A Szerencsi Általános Művelődési Központ meghívására érkezett professzor asszony előadása témájául a boldogságot választotta. Elmondta, hogy néhány éve, évtizede még szakmai körökben is megmosolyogták azt a tudóst, aki a boldogságot választotta kutatási témaként, mára azonban létjogosultságot nyert a pszichológiának ezen irányzata.

Előadásában elsőként rámutatott, hogy a boldogság szubjektív fogalom, minden embernek mást jelent, ám vannak alapvető dolgok, amelyek boldoggá teszik az embereket. A nőknél ilyen alapvető, boldogságot kiváltó esemény a gyermekszülés. A férfiaknál a boldogság csúcsa a karrier, illetve a nőknél elért sikerek.

Hangsúlyozta, hogy minden embernek kell hogy legyen életcélja, mert anélkül nem tud az élete kiteljesedni. Javasolta, hogy mindenki készítse el 5-10 éves tervét, amelyet folyamatosan dédelgethet magában, amelynek a megvalósításán dolgozhat.

Elmondta, hogy ma már tudományosan alátámasztott tény, hogy a lelki problémák előbb-utóbb szervi bajokhoz vezetnek. A pesszimista beállítású, negatív érzelmeket hordozó emberek hajlamosabbak például a szívproblémákra, daganatos megbetegedésekre. - A pesszimizmus nem velünk születik, hanem eltanuljuk, például a szüleinktől - emelte ki Bagdy Emőke.

Hangsúlyozta, hogy a mosoly, a nevetés, a szemkontaktus, az, hogy fontosnak érezzük a munkánkat, saját magunkat a családon, közösségen, társadalmon belül, vagy ha jót cselekszünk másokkal, mind-mind pozitív hatással van ránk, és hosszú távon az egészségünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!