Szerencs hírei

2011.04.17. 16:24

Csökkent a balesetek, bűnelkövetések száma 2010-ben

<p>Szerencs - Az elmúlt évben javult a bűncselekmények felderítésének aránya Szerencsen.</p>

Tavaly Szerencsen és környékén eredményes volt a rendőrség a vagyon elleni bűncselekmények felderítésében, a gázolaj- és áramlopások terén is felvették a harcot a bűnelkövetőkkel. Az ÉMÁSZ Rt. sérelmére elkövetett trafólopások kivétel nélkül felderítésre kerültek, ahol az okozott kár sokszor milliós nagyságrendű volt. Eredmény, hogy  sikerült a rendőrségnek lefülelnie egy öttagú, több megye által keresett, trafólopásra szakosodott “bűnbandát” is az elmúlt évben. Egyik fő feladat volt továbbá az időskorúak sérelmére elkövetett lopások visszaszorítása, amely érdekében idősotthonokban, nyugdíjas klubokban tartott a rendőrség előadást, bevonva a gondozónőket, kistérségi szociális gondozókat, családsegítő szolgálatot – derül ki a megyei rendőr-főkapitányságtájékoztatásából.

Eredmény a vagyon elleni bűncselekményeknél

Összességében megállapítható, hogy 2007. évhez viszonyítva 2010. évben az ismertté vált bűncselekmények száma 1777-ről 1300-ra csökkent, ami három év távlatában jelentősnek mondható. Ezen belül a vagyon elleni bűncselekmények számát három év viszonylatában szintén sikerült csökkenteni 513-ról 423-ra  - tudtuk meg  Egyedné Novodonszki Évától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.
- 2008. évben célul tűzte ki a megyei rendőrkapitányság az uzsorázók felszámolását, ez minden évben nagy feladatot okozott számunkra, a tavalyi évben 23 esetben kezdeményeztünk eljárást. Összegezve megállapítható, hogy az ismertté vált bűncselekmények, a nyomozás elrendelések, a felderítetlen ügyek számának csökkenése mellett nőtt az eredményességünk,a megválasztott stratégia meghozta a várt eredményt – tette hozzá a sajtóreferens.

Baleseti helyzet: csökkent a karambolok száma

A 2010. év baleseti adatai hasonlóképpen alakultak, mint a megelőző 2009. év baleseti mutatói.
Minimálisan csökkent a közútjainkon történt közlekedési balesetek száma. Kismértékben csökkent az anyagi káros esetek száma (155-ről 147-re), és kevesebb sérüléssel járó baleset volt. Területi megoszlását tekintve veszélyeztetett a 37. sz. főút Taktaszada, Bekecs, Szerencs, Mezőzombor külterületi szakasza, a 38-as számú főút Bodrogkeresztúr, Tokaj bel- és külterületi szakasza, valamint a  Tarcal-Tokaj közötti útszakasz – tudtuk meg.

- A baleseti okok és okozók tekintetében lényeges változás nincs. Legtöbb baleset a sebesség helytelen megválasztása, a gyorshajtás, az elsőbbségi, a kanyarodási, előzési szabályok megszegése miatt történt. Azonban sajnos egyel több halálos eredményű baleset történt, mint a korábbi évben (3-ról 4-re nőtt az arány). Viszont kevesebb súlyos sérüléssel járó baleset történt  és csökkent a könnyű sérüléses balesetek száma is – részletezte  Egyedné Novodonszki Éva

- ÉM-BTG -
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!