Magyarország

2011.05.05. 21:49

Pofonvágták a jánoshidai ügyeletes orvost

<p>Jánoshida - Tettleg bántalmazták a jánoshidai ügyeletes orvost, akit egy idős, daganatos beteghez hívtak ki a hozzátartozók. Az illetékes ügyeletvezető a rendőrséghez fordult, feljelentést tett.</p>

Győre István, a Jánoshidai Kistérségi Orvosi Ügyelet vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: az orvost csütörtök koraeste egy idős, daganatos beteghez hívták ki, fájdalomcsillapítót és vérnyomáscsökkentőt kapott. Az orvos jelezte a családnak, hogy ha az állapota rosszabbra fordul, nyugodtan hívják az ügyeletvezetőt. Alig néhány perccel később ugyanettől a családtól újabb telefonhívás érkezett a központba, így az idős emberhez visszairányították ugyanazt az ügyeletes orvost, aki korábban ellátta a beteget. Amikor ő és a sofőr megérkeztek, a felbőszült rokonok és ismerősök előbb trágár szavakkal illették őket, majd a körülbelül negyvenfős tömegből valaki kilépett és pofonvágta a ház előtt álló orvost.

Győre István hozzátette: azt, hogy az orvosokat és segítőiket minden nap verbális támadás éri, már "megszokták", de a tettleg bántalmazás mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A támadás miatt feljelentést tett a rendőrségen, úgy tudja, már tartanak a kihallgatások.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!