Friss hírek

2008.12.29. 17:09

Elefánt parádé a fővárosban

<p>Eddig körülbelül harminc művész csatlakozott az Elefánt parádé néven indított jótékonysági akcióhoz, amelyet egy ingatlanfejlesztéseiről ismert cég kezdeményezett a hónap elején. A tervek szerint körülbelül száz elefánt szobrot dekorálnak majd ki ismert hazai művészek, amelyeket jövő márciustól többek között a Vörösmarty téren, az Andrássy úton és az 56-osok terén lehet majd megnézni, három hónapon át.</p>

A kiállítás végén elárverezik a szobrokat, a bevételt pedig egy fővárosi hajléktalanszálló teljes felújítására fordítják. Az elefántszobrok egyelőre egyformák, és egy belvárosi műteremben várják, hogy egyedi alkotásokká alakuljanak át. A dekorálást három hét múlva kezdhetik a művészek, január 15-ig lehet ugyanis jelentkezni a feladatra.

Eddig csaknem harmincan jelezték, hogy részt vennének az akcióban; köztük a képzőművész Csáky Marianne, a görög-izraeli zongoraművésznő, Keren Hanan, a csendéleteiről és tájképeiről ismert Kiss Karola, valamint Karászi Judit tűzzománc művész - áll a szervezők közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!